RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Список вже погоджений: хто замінить Маляр та інших заступників міністра в команді Умерова

Новий міністр оборони України Рустем Умеров проводить останні співбесіди з кандидатами на посади своїх заступників і вже погодив фінальний список з Офісом президента.

Про це повідомляє NV із посиланням на власне джерело серед депутатів Верховної Ради України.

Читайте також: Кабмін звільнив усіх заступників міністра оборони

"Вдень 25 вересня Умеров був у президента Володимира Зеленського на Банковій та погоджував фінальний список кандидатів", - наводить видання слова свого джерела.

Зазначається, що один з урядових топ-чиновників на умовах анонімності пояснив, що міністр оборони розглядав кандидатуру командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва на позицію свого першого заступника. Наразі це крісло займає Олександр Павлюк, якого теж планують звільнити.

Джерела NV передали попередній список й інших заступників міністра, але з поправкою на те, що деякі позиції можуть змінитися безпосередньо перед призначенням.

Так, замість уже колишнього заступника міністра оборони Ганни Маляр, Умеров хотів би бачити виконавчого директора Ветеранського фонду Наталю Калмикову. А Віталія Дейнегу, навколо кандидатури якого тривали чи не найскладніші переговори (за словами джерел видання, його хотіли залишити), можуть замінити на проектного менеджера міністерства цифрової трансформації Катерину Чорногоренко.

"Керівник Мінцифри Михайло Федоров хоче мати більше впливу на міністерство оборони. У нього не дуже складалися стосунки з попереднім керівництвом, тому він лобіював на місце Дейнеги людину, близьку до себе", - цитує видання слова свого джерела з Кабміну.

Також заступником Умерова у міністерстві може стати заступник із питань цифрового розвитку міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Снавер Сейтхалілов.

Відповідальним за фінансовий напрямок в МО може стати нинішній заступник міністра фінансів Юрій Джигір.

Серед кандидатів є і колишній заступник Міністра оборони Володимир Гаврилов. Щодо заступників за іншими напрямками, зокрема міжнародного, консультації ще продовжуються.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, за словами міністра Рустема Умерова, в рамках "Рамштайн-15" було проведено продуктивні зустрічі та зроблено кілька нових заяв щодо подальшої підтримки України.

Вас також може зацікавити:

В Україні оновлять систему військового обліку: міністр оборони зробив заяву

Українська армія переходить на digital: чи врятує це від корупції

Чий будеш? На кого насправді орієнтується майбутній міністр оборони