RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна отримає від трьох союзників чергову партію допомоги: що туди увійде

Україна отримає чергову партію допомоги від Сполучених Штатів Америки, Швеції та Нідерландів.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Німецький концерн допоможе Україні з боєприпасами: стали відомі терміни

США

Адміністрація президента Джо Байдена готується нового тижня оголосити про новий пакет військової допомоги на основі раніше виділених, але поки не використаних коштів. Про це пише AL Jazeera. У Пентагону залишається близько $5,4 млрд у рамках президентської програми PDA, яка вже схвалена в Конгресі.

Швеція

Швеції надасть Україні пакет військової допомоги вартістю 2,2 млрд крон (приблизно 200 млн доларів США). Як повідомляє Reuters, до нового пакету допомоги увійдуть в основному артилерійські боєприпаси. Також ця країна продовжує розглядати можливість надсилання Україні винищувачів Gripen. Військові мають надати звіт із цього питання до 6 листопада 2023 року.

Нідерланди

Міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Нідерландів Лише Шрайнемахер оголосила про виділення чергового пакету допомоги Україні у розмірі 102 млн євро для підготовки до зими, підтримки реформ та інвестицій. Як повідомили на сайті уряду цієї країни, більшість грошей у рамках нового пакету підуть на страхування експортних кредитів для нідерландських компаній, які хочуть зробити внесок у відновлення України та працювати в нашій країні. 30 млн євро допомоги мають витратити на закупівлю газу та постачання компонентів для відновлення та модернізації електромережі, щоб змогла підготуватися до зими. Ще 12 млн мають піти на підтримку нещодавно звільнених територій України.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про те, що яку допомогу Україні нададуть Польща, Австралія та Данія.

Вас також може зацікавити:

Підтримка України триватиме: Остін та Умеров провели телефонну розмову, деталі

50 надводних дронів і не тільки: Німеччина передасть Україні ще більше зброї

Американці не є терплячими людьми - експерт із США про підтримку України