RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Готувались до нападу на Ізраїль? В США зробили несподівану заяву щодо ХАМАС

Спецслужби США ще наприкінці вересня мали інформацію, що ХАМАС, який також викрав дівчину-інваліда, ймовірно готується до ракетної атаки на Ізраїль. За день до нападу терористів американські посадовці отримали дані щодо незвичайної активності угруповання.

Про це інформує CNN з посиланням на обізнаних співрозмовників.

Читайте також: Скільки українців потребують евакуації із Сектору Гази: Лубінець назвав цифру

Так, оновлення американської розвідки від 28 вересня вже тоді попереджало, що ХАМАС може готуватися до ракетних обстрілів Ізраїлю, а 5 жовтня ЦРУ попереджало про наростаючу ймовірність насильницьких дій бойовиків. Вже 6 жовтня їм стало відомо про незвичайну активність угруповання, що було фінальною підготовкою до нападів 7 жовтня.

Водночас ці доповіді були загальними, без тактичних подробиць та вказівок про масштаби і жорстокість нападу. Також невідомо, чи передавали ці оцінки ізраїльській стороні.

Посадовець з арабської країни на Близькому сході сказав виданню, що з їхньої столиці багаторазово повідомляли політикам в Ізраїлі та США, що невдоволення серед палестинців сягає вибухового рівня, у ХАМАС є серйозна зброя, але це не сприйняли серйозно.

Крім того, у неофіційних розмовах чинні та ексспівробітники американської розвідки, члени Конгресу з доступом до брифінгів розвідки відкидають потенційні звинувачення, що Штати повинні були попередити Тель-Авів про загрозу, адже безліч розвідданих про Сектор Гази все одно отримують через Ізраїль, а американці "довіряють професіоналізму ізраїльських спецслужб".

Вони вважають, що одна з причин, чому бойовики змогли напасти на Ізраїль зненацька, це планування усього лише офлайн під час особистих зустрічей, що не дозволило помітити і перехопити дані.

Нагадаємо, що стали відомі шокуючи деталі звірств бойовиків ХАМАС в Ізраїлі.

  • Вас може зацікавити:

Керував "суботньою різаниною" в Ізраїлі: з'явилося відео ліквідації в Секторі Газа командира ХАМАС

Америка на роздоріжжі: чи зможе Трамп зірвати допомогу Україні

ЦАХАЛ зайшов у Сектор Гази: що відомо про операцію армії Ізраїлю