RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

На Мальті розпочався третій мирний саміт щодо України: важливі подробиці

У суботу, 28 жовтня, на Мальті стартував третій саміт присвячений українській формулі миру – у ньому беруть участь представники 65 країн.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram-каналі.

Він наголосив, що у саміті беруть участь зовнішньополітичні радники та радники з питань національної безпеки. При цьому присутні представники Заходу та Глобального півдня.

"Мальта. Розпочали зустріч зовнішньополітичних радників та радників з питань національної безпеки щодо української Формули миру Президента Володимира Зеленського. Понад 65 країн - Захід, Глобальний Південь", - написав керівник ОП.

Читайте також: Зеленський зустрівся з президентом Румунії: відео і всі подробиці

За його словами, на зустрічі презентують та обговорять план реалізації п'яти пунктів української формули миру: ядерна, енергетична, продовольча безпека, гуманітарний напрямок (звільнення полонених та депортованих осіб), відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.

"Ці плани були напрацьовані робочими групами, до яких увійшли представники посольств різник країн, а також експерти", - зазначив Єрмак.

Він також наголосив, що дипломатичні зусилля України не були даремними, а міжнародна підтримка української Формули миру зростає. Окрім цього, велика кількість країн Глобального Півдня, які залучені до зустрічі, є підтвердженням цього.

"Російські фейки про втрату інтересу до України не справдилися. Над реалізацією Формули миру, запропонованої президентом Зеленським, з кожним місяцем працює все більше держав світу з усіх континентів", - резюмував керівник Офісу президента.

Раніше ми писали, де буде центр навчання українських пілотів на F-16.

  • Вас може зацікавити:

Втрати ворога колосальні: Умєров назвав "ціну" Авдіївки для Кремля

Сили оборони просунулися на лівому березі Дніпра і мали успіх на Запоріжжі: звіт ISW

У Кобзона свіже поповнення: нові дані Генштабу про втрати РФ