RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Один із кандидатів у президенти США відмовився балотуватися: деталі

Кандидат у президенти США від Республіканської партії й колишній віце-президент Майк Пенс зняв свою кандидатуру з виборів.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Читайте також: Спікером Палати представників США обрано трампіста: яка у нього позиція щодо України

"Після довгих молитов і роздумів я вирішив призупинити свою президентську кампанію відсьогодні", - заявив він на щорічній конференції Республіканської єврейської коаліції в Лас-Вегасі 28 жовтня.

За інформацією телеканалу, ексвіце-президент зняв свою кандидатуру через низькі результати опитувань та фінансові проблеми. Він також пообіцяв допомогти обрати "принципових республіканських лідерів" на виборах на всі посади у США та ніколи не полишить "боротьби за консервативні цінності".

Як зазначило джерело CNN, в його передвиборчому штабі побоювалися, що Пенс не пройде кваліфікацію на третій етап дебатів, що стало головною причиною такого рішення.

Крім того, це рішення тримали у таємниці радники колишнього віце-президента. Тому організатори не знали, що оголошення буде зроблено на сцені.

"Його вихід із передвиборчих перегонів 2024 року засвідчує, що сьогоднішня Республіканська партія вже давно залишила той консерватизм, який він представляє, змінений Трампом, який продовжує залишатися домінантним кандидатом у перегонах, незважаючи на свої проблеми із законом", - йдеться у повідомленні.

Вибори президента США заплановані на 5 листопада 2024 року. До голосування республіканці та демократи мають висунути по одному кандидату, який представлятиме їх. Фаворитами наразі залишаються Дональд Трамп та Джо Байден.

Нагадаємо, кандидат від республіканської партії на президентських виборах США 2024 року Дональд Трамп у разі перемоги розглядає вихід країни з НАТО. Виборчий штаб Джо Байдена заявив, що загрози Трампа послабити НАТО і стати на бік Володимира Путіна підривають силу Америки.

  • Вас може зацікавити:

США та Данія допоможуть Україні: що входить у нові пакети на мільйони доларів

Джонсон готовий допомогти Україні: прихильник Трампа озвучив умови

В США обрали наступного кандидата у спікери Палати представників: він відомий своєю антиукраїнською позицією