RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Спікером Палати представників США обрано трампіста: яка у нього позиція щодо України

Маловідомий і глибоко консервативний депутат від штату Луїзіана Майк Джонсон переміг на виборах як 56-го спікера Палати представників, зробивши те, що не змогли три кандидати до нього.

Про це повідомляє NYTimes.

Читайте: Спікера палати представників США відправлено у відставку: результати голосування

Крайній правий фланг партії та основні республіканці об'єдналися, щоб обрати 51-річного юриста 220 голосами проти 209, зробивши його другою людиною в США, після президента.

Християнин-євангеліст Джонсон, обраний до Конгресу в 2016 році, виступає проти права на аборт та одностатевих шлюбів, є колишнім головою республіканського дослідницького комітету та ініціатором прийняття закону, що забороняє обговорення сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності в будь-якій установі, що обслуговує дітей та одержує кошти з бюджету. Разом із дружиною він веде релігійний подкаст.

Він працював у команді захисту з імпічменту колишнього президента Дональда Трампа, відіграв провідну роль у вербуванні республіканців у Палаті представників для підписання юридичного висновку на підтримку позову з метою скасування результатів виборів 2020 року.

Відмінною рисою Джонсона в Конгресі є поєднання жорстких поглядів із м'яким стилем. Він з'явився в той момент, коли учасники конференції були виснажені та готові прийняти того, кого особисто вони не зневажають.

У середині листопада новому спікеру належить вжити заходів щодо фінансування уряду, щоб запобігти припиненню роботи. І йому доведеться очолити конференцію, де існують глибокі розбіжності з питань зовнішньої політики, оскільки Конгрес розглядає запит адміністрації Джо Байдена на фінансування Ізраїлю та України у розмірі 100 мільярдів доларів. Сам Джонсон виступає проти продовження фінансування війни в Україні, що власне і стало запеклою лінією розлому в Республіканській партії.

Нагадаємо, що лідер республіканської більшості в Палаті представників Конгресу США Стів Скаліз зняв свою кандидатуру з виборів спікера через недостатню підтримку серед однопартійців..

  • Вас може зацікавити:

У трампіста Джордана є проблеми: оголошено результати першої спроби обрання спікера Палати представників США

Трампісту не щастить: оголошено результати другої спроби обрання спікера Палати представників США

Гарний знак для України: трампіст Джордан відмовився від боротьби за посаду спікера Палати представників