RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Евакуація сотень українців з Сектору Гази: посол зробив важливу заяву

Евакуація українців із Сектора Гази, де Ізраїль воює проти бойовиків палестинського терористичного угруповання ХАМАС, продовжується. Станом на ранок 9 листопада Україна отримала дозволи на виїзд із Сектору Гази для 329 українців.

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону.

“Ми отримали дозвіл на 101 людину три дні тому, а позавчора ввечері отримали додатково дозвіл ще не 228 осіб. Тобто ми можемо говорити про дозволи на 329 людей всього. Ці дозволи є дійсними. Думаю, що ми зможемо отримати ще декілька дозволів, але невелику кількість, оскільки переважна більшість наших заявок розглянута ізраїльською стороною і погоджена позитивно”, — сказав Корнійчук.

Варто зазначити, що евакуація українців із Сектора Гази розпочалася у вівторок, 7 листопада. Тоді до Єгипту було евакуйовано 43 українці. Разом з тим, Україна у межах операції також допомогла вивезти із зони бойових дій 36 громадян Молдови.

Операцію з порятунку українців за наказом Міністра оборони України здійснюють співробітники ГУР МО України спільно з МЗС України під загальним керівництвом Президента України.

Раніше ми писали, що український президент Володимир Зеленський мав намір 7 листопада прибути в Ізраїль, однак такі плани відклали.

  • Вас також може зацікавити:

Що буде з сектором Газа після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Напад стався за згодою Москви: в Ізраїлі зробили заяви щодо ХАМАС і оголосили стан війни

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат