RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Що буде з сектором Гази після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Після перемоги Ізраїлю над терористичним угрупуванням ХАМАС, американські та ізраїльські офіційні особи планують створити тимчасовий уряд за підтримки ООН та за участі урядів арабських країн на території сектору Гази.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, передає Укрінформ.

Вказується, що обговорення знаходиться на етапі початкової стадії та залежить, серед іншого, від прогресу наземної операції ЦАХАЛ проти ХАМАС у секторі Газа.

Згідно з інформацією видання, Ізраїль неодноразово заявляв про відсутність намірів окуповувати Газу. Проте після нападу на країну бойовиками ХАМАС 7 жовтня, внаслідок якого загинуло 1400 ізраїльтян та було взято в заручники 200 осіб, правління угрупування є неприйнятним.

Читайте також: Бойовики ХАМАСу використовували зброю з КНДР: в Ізраїлі оприлюднили докази

Окрім цього, США стурбовані тим, що операція в Газі не має чіткої мети, окрім витіснення ХАМАСу, і це може перерости з конфлікту у регіональну війну. Будь-який план, подібний до створення в Газі тимчасового уряду, вимагатиме підтримки влади арабських країн, що не гарантовано.

За словами речник Ради національної безпеки Білого дому, наразі у центрі уваги – об’єднання світу проти терористів і якнайшвидша доставка гуманітарної допомоги до Гази.

Нагадаємо, раніше Ізраїль оприлюднив докази причетності палестинських бойовиків до удару по лікарні у Газі.

  • Вас може зацікавити:

Світом прокотилися масштабні акції після удару по лікарні в Газі: відео з Йорданії, Туреччини, Лівану, Іспанії та Німеччини

Криптобіржа з Росії обслуговує терористів ХАМАС: деталі розслідування

Війна на Близькому Сході: чому Ізраїль не добиває ХАМАС