RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Рада звільнила міністра спорту і молоді: як голосували партії

У Верховній Раді підтримали відставку Вадима Гутцайта з посади міністра молоді та спорту - майже всі проголосували за це одноголосно, ще кілька осіб утрималися.

Про це повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк.

"Парламент звільнив Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта. "За" -243", - написав він.

На опублікованому фото видно, що проти звільнення міністра проголосувало три особи із партій "Слуга народу" та "Партія "За майбутнє"". Ще сім парламентарів із партій "Слуга народу", "Батьківщина" та "Партія "За майбутнє"" утрималися, а 62 депутати, переважно зі "Слуги народу" не голосували взагалі.

Читайте: Жорстке рішення: Україна піде на безпрецедентні заходи у спорті через Росію

Нагадаємо, раніше про ймовірне звільнення одного з міністрів повідомив глава фракції Слуга народу Давид Арахамія. За його словами, кандидатом на посаду глави Фонду держмайна є очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Вадим Гутцайт — український фехтувальник, шабліст та олімпійський чемпіон. Наразі також обіймає посаду президента Національного олімпійського комітету України. У 2020 році низка українських ЗМІ повідомляли, що Гутцайт фігурує у матеріалах справи про ймовірні розкрадання державних коштів на закупівлях човнів для київських спортсменів.

Раніше ми писали, що українська фехтувальниця Ольга Харлан, яка перемогла у бою "нейтральну" росіянку Анну Смірнову та відмовилася тиснути їй руку, через що була дискваліфікована, "автоматично" отримала кваліфікацію на Олімпіаду-2024.

Читайте також:

Друг Медведчука Шуфрич отримав посаду у Національному Олімпійському комітеті України

Шевченко ухвалив рішення щодо роботи з Шуфричем у НОК: що відомо

Чи надовго Шуфрич та Суркіс у НОК: нові подробиці