RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Фаріон "здала" студента в Криму: екс-нардепці може загрожувати зустріч з СБУ

Екс-депутатом Іриною Фаріон через оприлюднення інформації про кримського студента може зайнятися Служба безпеки України.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, який і звернувся до СБУ.

Читайте також: Скандал із Фаріон: у МОН підтримали студентів "Львівської політехніки"

Лубінець пояснив, що Ірина Фаріон, яка опублікувала скріншот електронного листа з відкритими персональними даними студента з Криму, мала б знати про важливість захисту персональних даних.

"Народний депутат ВРУ 7 скликання і мала б знати про важливість захисту персональних даних. Однак, ця людина публічно надала прізвище, ім'я, місце навчання хлопця, які дозволили росіянам ідентифікувати цього студента. До того ж не секрет факт тиску окупаційної адміністрації в Криму на людей, які дотримуються проукраїнських поглядів. Про це також повідомляють і правозахисники, і медіа", - заявив він.

Лубінець наголосив, що це не зупинило Фаріон в умовах воєнного стану розголосити персональні дані людини, що може мати і вже має наслідки.

"Це не лише втручання у приватне життя людини, а й спричинена загроза особистої безпеки та життя студента. Втім, вона, з одного боку вчиняла кримінальний злочин, з іншого боку, підіграла окупантам. Результат очевидний", - додав він.

Лубінець звернувся до СБУ, щоб дії мовознавця проаналізували належним чином та дали юридичну оцінку.

Своєю чергою, постійна представниця президента України в Криму Таміла Ташева написала, що виставляючи на широкий загал особисте листування з кримським студентом, який її підтримав, Фаріон показала свою ницість, а ще скоїла злочин проти людини з окупованої території.

"Я щодня спілкуюся з такими громадянами з Криму, ми у Представництві президента України в Автономній Республіці Крим здійснюємо системний моніторинг. Так званих "судів" над нашими громадянами, які своїми діями "дискредитують" збройні сили країни агресора, зараз ми знаємо про щонайменше 535 таких "дискредитаціях" , - написала вона, додавши, що сприятиме тому, щоб притягнути до відповідальності Фаріон .

Вона також подякувала українським громадянам за таку сильну позицію. Ташева зазначила, що ці люди першими зустрічатимуть ЗСУ у звільненому Криму.

Сама ж Фаріон також встигла прокоментувати гучний скандал.

Раніше ми розповідали про те, що Ніцой викликала скандал, розкритикувавши пораненого бійця за мову.

Вас також може зацікавити:

"Фаріняку на гілляку": мережі вибухнули гнівом після скандалу про російськомовних захисників

У Фаріон відмовили "гальма": мовознавець видала образливий пост про захисницю "Азовсталі"

Небезпечні питання: "слуга народу" наштовхнула громадськість на нардепів

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: