RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Скандал із Фаріон: в МОН підтримали студентів "Львівської політехніки"

У Міністерстві освіти і науки України підтримали вимогу студентів університету "Львівська Політехніка" звільнити з ВНЗ Ірину Фаріон за образу бійців ЗСУ, які спілкуються російською мовою.

Про це повідомило "Суспільне".

Чиновники МОН заявили, що підтримують вимоги звільнити скандальну екс-нардепку від ВО "Свобода", але наголосили, що це рішення мають приймати у навчальному закладі, де працює Фаріон.

Читайте також: ”Залишайте російську в окопах”: Ніцой викликала скандал, розкритикувавши пораненого бійця за мову

У Міністерстві заявили, що окрім освітньої функції університети мають завдання формувати особистість та світогляд студента. Йдеться, зокрема, про повагу до тих, хто нині захищає Україну.

Водночас керівництво Львівської Політехніки не збирається звільняти Фаріон. Там заявили, що не несуть відповідальності за сказане викладачами та студентами поза стінами даного навчального закладу.

Нагадаємо, днями колишня народна депутатка від ВО "Свобода" Ірина Фаріон в ефірі передачі журналістки Яніни Соколової заявила, що не вважає українцями тих бійців Сил оборони України, які спілкуються російською мовою. Далі скандальний політик і громадський діяч продовжила "гнути свою лінію", але вже в Telegram, назвавши російськомовних бійців "бидломасою" та "москворотими биками".

За це екс-командир "Азова" та заступник командира III ОШБр Максим Жорін звернувся до Фаріон російською. Він відправив її "слід за російським військовим кораблем".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Ірина Фаріон образила захисницю "Азовсталі" та Маріуполя Катерину Поліщук, більш відому за позивним "Пташка".

Вас також може зацікавити:

"Фаріняку на гілляку": мережі вибухнули гнівом після скандалу про російськомовних захисників

Скільки киян розмовляють українською мовою та вважають її рідною: результати опитування

"України не існує": у Харкові між таксистом та пасажиркою виник конфлікт через російську музику