RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ілон Маск в центрі антисемітського скандалу: в чому суть і як відреагували Білий дім та великі компанії

Американський бізнесмен і засновник SpaceX Ілон Маск знову потрапив у скандал за свою позицію. Цього разу він публічно підтримав теорію антисемітської змови, що нібито єврейські громади розпалюють "ненависть до білих".

Про це Маск повідомив у коментарі в X (колишній Twitter) до антисемітського повідомлення.

Читайте також: Так багато смертей за такий мізер: Маск відзначився цинічною заявою на адресу ЗСУ

У пості йшлося про те, що нібито єврейські громади "просувають саме той тип ненависті до білих, який хочуть, щоб люди припинили використовувати проти них". У повідомленні також згадувалися "орди меншин", що буцімто заполонили західні країни. Це одна з популярних теорій антисемітської змови. Засновник SpaceX у коментарі під цим дописом відповів, що це є "справжньою правдою".

Основні рекламодавці після такого коментаря Маска вирішили призупинити свої рекламні кампанії на платформі X, якою він володіє. Йдеться про такі відомі компанії: Disney, Lionsgate, Warner Bros. Discovery, Paramount і Sony Pictures та Apple, повідомляє The Hollywood Reporter.

"IBM не допускає ворожих висловлювань та дискримінації, і ми негайно призупинили всю рекламу на X, поки розслідуємо цю абсолютно неприйнятну ситуацію", - йдеться у заяві IBM.

Зупинка рекламних кампаній від Disney та Apple особливо вплине платформу Маска, який раніше вже зазначав, що ці компанії є одними з найбільших рекламодавців.

Крім того, Білий дім засудив антисемітський коментар американського мільярдера.

"Ми найрішучим способом засуджуємо цю огидну пропаганду антисемітської та расистської ненависті, яка суперечить нашим основним цінностям як американців", - заявив представник Білого дому Ендрю Бейтс, передає BBC.

Водночас гендиректорка X Лінда Яккаріно намагалася повернути рекламодавців на платформу і захистити позицію компанії.

"Точка зору X завжди була дуже чіткою: дискримінація з боку всіх повинна припинитися - я думаю, що це те, з чим ми всі можемо і повинні погодитися. Коли справа доходить до цієї платформи, X також дуже чітко сказав про наші зусилля по боротьбі з антисемітизмом і дискримінацією. Ніде в світі цьому немає місця - це гидко і неправильно", - написала вона в Х.

Раніше ми писали, що Ілон Маск розсекретив таємне листування з главою Мінцифри України Михайлом Федоровим, пов'язане з відключенням Starlink біля узбережжя Криму минулого року.

  • Вас може зацікавити:

Ілон, помовч краще: українців обурила заява Маска про Революцію Гідності

Маск знову продовжив "ділити" Україну в соцмережах та згадав "Партію регіонів"

Маск наказав відключити Starlink під час атаки ЗСУ біля Криму: спливли цинічні подробиці