RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Маск наказав відключити Starlink під час атаки ЗСУ біля Криму: спливли цинічні подробиці

Американський підприємець Ілон Маск наполіг на вимкненні супутникової мережі Starlink з метою завадити українським військовим здійснити атаки на російський флот.

Такі факти описані у біографічній книзі про Ілона Маска від американського журналіста та письменника Волтера Айзексона, інформує CNN.

Читайте також: Ілон Маск у відповідь на закид Стівена Кінга розповів, скільки грошей пожертвував Україні

Як зазначається, в одному з уривків книги, з яким ознайомились журналісти CNN, наголошується про те, що у 2022-му Маск потай зробив розпорядження для своїх інженерів, щоб ті вимкнули мережу супутникового зв’язку, розташовану біля узбережжя Криму. Це мало перешкодити таємній операції Збройних сил України щодо військово-морського флоту РФ.

Рішення американського мільярдера, що змусило посадовців з України звертатися до нього з проханням знову увімкнути супутники, було зумовлене сильним страхом, що російська сторона може відповісти ядерною зброєю. Страхом, що викликали перемовини Маска з російськими чиновниками.

Після того, як РФ вивела з ладу українські системи зв’язку перед повномасштабним вторгненням у лютому минулого року, Маск погодився передати Україні супутникові термінали Starlink, виготовлені SpaceX, на мільйони доларів. Вони стали вирішальними для військових операцій України. Тоді, коли мережі стільникового зв’язку та Інтернету не працювали, термінали Starlink дозволили ЗСУ боротися та залишатися на зв’язку.

За останньою інформацією, Україна одержала 42 тисячі терміналів, які передала SpaceX та партнери України.

Нагадаємо, раніше активно обговорювалася скандальна заява американського бізнесмена Ілона Маска щодо завершення війни в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Ілон, краще закрий рота: українців обурила заява Маска про Революцію Гідності

SpaceX обмежив використання Starlink в Україні: кому заборонили користуватися

Маск підіграв росіянам: Твіттер вніс важливі зміни