RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

США надалі підтримають Україну: яку зброю можуть отримати ЗСУ

Офіційні особи, які подорожували з главою Пентагону Ллойдом Остіном в Україну 20 листопада 2023 року, стверджують, що Сполучені Штати Америки зможуть передавати Києву далекобійну зброю та артилерійські боєприпаси ще "певний час".

Про це повідомило авторитетне видання The Washington Post із посиланням на чиновників.

The Washington Post написало про зростання занепокоєння в Україні через підтримку Заходом війни на Близькому Сході та зменшення підтримки Києву. Один із високопоставлених представників оборонного відомства перед прибуттям Остіна до української столиці заявив, що армії України та Ізраїлю – "це дві армії, які стикаються з двома різними видами боротьби".

"Там, де є збіг у певних видах боєприпасів... немає жодного скорочення у наданні можливостей", - заявив чиновник.

Окрім того, американське видання з посиланням на офіційних осіб Пентагону повідомило, що у США розраховують під час свого візиту до Києва дізнатися, яку стратегію Україна підготувала проти РФ на зимовий період.

Під час візиту до Києва в понеділок, 20 листопада, керівник Пентагону Ллойд Остін про те, що Вашингтон надасть Україні додаткову військову допомогу на $100 млн.

Водночас президент України подякував усім партнерам, які допомагають Україні гарантувати реальне відновлення міжнародного права на нашій землі і в нашому морі, і особливо США за незмінне лідерство у підтримці.

"Є новий оборонний пакет для нашої держави від Сполучених Штатів. Я вдячний. Зокрема, буде більше артилерії – снарядів, які потрібні саме зараз", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Ллойд Остін також повідомив про те, що США й надалі підтримуватимуть Київ, а також забезпечуватимуть її актуальні потреби ЗСУ на полі бою.

  • Вас також може зацікавити:

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні: що до нього увійшло

Росія - одна з головних загроз: на саміті НАТО визначили план протидії путінській армії

У Байдена серйозно стурбовані корупцією в Україні: що кажуть секретні документи