RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Почалась нова фаза війни: головні тези інтерв'ю Зеленського для AP

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що війна проти російських окупантів перейшла на новий етап - зима ускладнить бойові дії після літнього контрнаступу, який не дав бажаних результатів через постійну нестачу озброєння

Таку думку він висловив в інтерв'ю агентству AP.

Читайте також: Україна отримає нові військові кораблі: Зеленський озвучив деталі

"Ми хотіли швидших результатів. З цієї точки зору, на жаль, ми не досягли бажаних результатів. І це факт", - сказав Зеленський на запитання про те, чи задоволений він результатами контрнаступу.

Він додав, що Україні "не вистачає сил, щоб швидше досягти бажаних результатів". Крім того, обмеження у зброї не дозволяють швидкому наступу.

"Але це не означає, що ми повинні опустити руки, що ми повинні здатися. Ми впевнені у своїх діях. Ми боремося за те, що належить нам ", - наголосив Зеленський.

Водночас, глава держави зазначив, що за останні кілька місяців були деякі позитивні результати на фронті. Зокрема, активність флоту РФ у Чорному морі значно знизилася після українських атак.

"Ми втрачаємо людей, я незадоволений. Ми не отримали всієї зброї, яку хотіли. Я не можу бути задоволений, але й не можу надто скаржитись", - сказав Зеленський.

"У нас нова фаза війни, і це факт. Зима загалом - це новий етап війни", - наголосив Зеленський.

Він також заявив, що побоюється, що війна між Ізраїлем та Хамасом загрожує затьмарити російську агресію проти України. І ці побоювання посилюються хвилюваннями, що неминуче виникають в рік виборів у США, та їх потенційними наслідками для України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні новий командувач ССО, призначений Володимиром Зеленським.

  • Вас може зацікавити:

Три сигнали Залужного: що хотів сказати Головком ЗСУ

Скандальне звільнення командувача ССО: у Зеленського дали пояснення

Залужний також може дізнатися з новин про власне звільнення: чим небезпечні політичні маневри влади