RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Є загроза допомозі Україні: як з цим пов'язаний провал "імміграційних" переговорів у Конгресі США

У американському Сенаті провалилися переговори щодо імміграційної політики, що, власне, загрожує припиненням військової допомоги Україні та Ізраїлю.

Про це інформує NBC News.

Республіканці наголошують, що заблокують запит президента Джо Байдена без "адекватних" змін, спрямованих на посилення законів про надання притулку іммігрантам.

Читайте: В США призначили дату голосування за допомогу Україні: до сенаторів звернеться Зеленський

Наразі, як відомо, основною умовою представників Республіканської партії щодо виділення допомоги Україні - це її прив'язка до посилення імміграції у Сполучені Штати, чого президент робити не хоче, адже колишні іммігранти становлять велику частку електорату демократів.

До цього переговори представників двох таборів зайшли в глухий кут через глибокі розбіжності між сторонами. Демократи звинувачують республіканців у неготовності йти на компроміс і спробі вжити "вкрай правих імміграційних заходів". Республіканці ж наголошують, що поступатися в цьому питанні не збираються.

Як інформує "Голос Америки", демократи вимагають пакетне голосувати за фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню разом з посиленням охорони кордону США з Мексикою. Натомість республіканці закликають розглядати кожен законопроєкт окремо, а допомогу Україні поєднати із питаннями кордону США та посиленням міграційного законодавства.

"Відверто кажучи, Конгресу не пояснили, чи Україна знаходиться в реальній загрозі прямо зараз. Так, вона може дійсно бути під загрозою через місяці. І авжеж, чим швидше ми відновимо потік допомоги, - бо озброєння не надходить миттєво, - тим краще. І якщо ці два законопроєкти розділять, це теж нормально. Але мені не подобається впертість нашої адміністрації, яка не хоче гарантувати безпеку нашого власного кордону. Тож ми таким чином намагаємося привернути їхню увагу", - зазначив конгресмен-республіканець від штату Нью-Джерсі Кріс Сміт.

Конгресмен-демократ від штату Іллінойс Бред Шнайдер стверджує, що ці два законопроєкти пов’язані єдиною метою - захистити суверенітет та кордони обох держав. "Так само як Україна бореться за захист своєї незалежності та суверенітету, в інтересах Сполучених Штатів - переконатися, що кордон України в безпеці, і вона є успішною демократією. Так само США повинні переконатися, що ми захищаємо власні кордони та власну демократію", - заявив він.

Тобто, попри те, що спочатку посилити охорону кордону США та поєднати це питання з допомогою Україні вимагали саме республіканці в Палаті Представників, нині голоси на підтримку цієї ініціативи все частіше лунають як від законодавців Сенату, так і від демократів загалом. Представники обох партій наголошують, що нелегальний перетин кордону США з Мексикою перетворився у справжню кризу та вимагає термінового вирішення.

Нагадаємо, що польські перевізники заблокували на кордоні патрульний човен SAFE Boats International, який США передали ЗСУ.

  • Вас зацікавить:

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

Україна не отримає бомби GLSDB цього року: в США назвали нову дату

Україна отримає допомогу від США до Різдва: чому республіканці затягують з ухваленням рішення