RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В США призначили дату голосування за допомогу Україні: до сенаторів звернеться Зеленський

В сенаті США призначили перше голосування щодо допомоги Україні у боротьбі проти російських загарбників – воно відбудеться вже скоро, але не цього тижня.

Про це повідомляє The Hill.

За словами лідера сенатської більшості Чака Шумера, допомога у розмірі 106 мільярдів доларів, запропонована Джо Байденом, призначається Україні, Ізраїлю, країнам Індо-Тихоокеанського регіону та для гуманітарних цілей в Газі. Він наголосив, що просування законопроєкту є надзвичайно важливим, оскільки в України закінчуються ресурси, необхідні для відбиття агресії РФ.

"Я закликаю кожного сенатора подумати, де ми знаходимося в цей історичний момент. Національна безпека Америки стоїть на кону в усьому світі – в Європі, на Близькому Сході та в Індо-Тихоокеанському регіоні. Це може визначити траєкторію розвитку демократії на довгі роки. Ми переживаємо історичний момент", – заявив Шумер у своєму виступі.

Читайте також: В США готують новий пакет допомоги Україні: коли його схвалять

У матеріалі зазначають, що є ризик неприйняття законопроєкту, оскільки республіканці, ймовірно, голосуватимуть проти його розгляду, якщо він не включатиме заходів щодо безпеки кордону США з Мексикою.

Сенатор Кріс Мерфі, головний представник демократів у переговорах, повідомив журналістам, що переговори зазнали невдачі через відмову республіканців відступити від своїх вимог.

"Республіканці хочуть, щоб ми проковтнули їхні найскладніші пропозиції, і не зацікавлені в тому, щоб сісти за стіл переговорів і розв'язати це питання", – додав він.

Раніше ми писали, що Україна отримає допомогу від США до Різдва.

  • Вас може зацікавити:

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

Зброя для України: коли Конгрес США може ухвалити новий пакет допомоги