RU  UA

Україна отримає допомогу від США до Різдва: чому республіканці затягують з ухваленням рішення

Спікер нижньої палати Майк Джонсон однозначно сказав, що надання допомоги і Україні, і Ізраїлю буде. І навіть до Різдвяних свят.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів керівник окружного відділення Республіканської партії у Нью-Йорку Борис Пінкус.

Він зазначив, що у допомозі, яку пообіцяв спікер, він не сумнівається, водночас акцентувавши увагу на серйозних проблемах усередині американського політикуму.

Читайте: США самі не потягнуть допомогу Україні та Ізраїлю: що означає заява Остіна на "Рамштайн-17"

За його словами, республіканці просто хочуть скористатися моментом, щоб нагадати президенту Джо Байдену при виділенні грошей, що є пріоритетним для США сьогодні.

Байден, говорячи про 106 мільярдів доларів, призначених для України, або Ізраїлю, або, наприклад, Тайваню, включає в цю суму і гроші на екологію, і гроші на допомогу 8 мільйонам нелегальних іммігрантів, які перетнули кордон держави останнім часом.

"А республіканці кажуть: ми не проти надання допомоги Україні у розмірі 61 мільярд доларів, але ми хочемо знати, звідки Байден хоче брати гроші", - зазначив Борис Пінкус.

Чому, за його словами, коли пріоритетним для країни є надання допомоги і Ізраїлю, і Україні, треба думати і про екологію, і виділяти гроші "біженцям".

Водночас він висловив упевненість, що і республіканці, і демократи в нижній, вирішальній палаті, домовляться.

Читайте також: В США назвали дату, коли Конгрес проголосує допомогу Україні і Ізраїлю

"І я не сумніваюся, що до 25 грудня договір буде підписано. Хоча це буде дуже важко", - вважає він, додавши, що сторонам треба буде йти на взаємні компроміси із внутрішніх питань, наприклад, соціальних програм.

Нагадаємо, що Сенат США проведе голосування щодо допомоги для України та Ізраїлю, яку просить надати президент Джо Байден, 4 грудня.

  • Вас зацікавить:

Допомога Україні буде: глава Пентагону назвав вражаючу суму і надіслав сигнал Путіну

Пентагон оголосив допомогу Україні на 100 млн доларів: що увійшло в новий пакет

Зброя для України: коли Конгрес США може ухвалити новий пакет допомоги