RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Зеленський зустрівся з лідерами країн Латинської Америки і переговорив з Орбаном: головні деталі

Глава української держави Володимир Зеленський відвідав Латинську Америку, де взяв участь в інавгурації Хав'єра Мілея у Буенос-Айресі та привітав нового президента Аргентини.

Про це він повідомив на своєму обліковому записі в Х.

Зеленський також провів низку зустрічей із лідерами американських держав, а перед церемонією інавгурації поговорив із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Читайте також: Аргентинський Трамп: чому президент із бензопилою підтримує Україну

"Це новий початок для Аргентини, і я бажаю Президенту Мілею та всьому аргентинському народу здивувати світ своїми успіхами. Я також впевнений, що двостороння співпраця між Україною та Аргентиною і надалі розширюватиметься", - наголосив Зеленський.

Президент України зустрівся з президентом Парагваю Сантьяго Пеньї, а також лідером Уругваю Луїсом Лакальє Поу та президентом Еквадору Даніелем Нобоа. Глава держави обговорив із ними питання співробітництва у сфері безпеки та торгівлі, а також заявив, що Україні дуже важлива підтримка коаліції країн Латинської Америки.

На інавгурацію прийшли попередній президент Аргентини Альберто Фернандес та запрошені представники іноземних країн, керівники та члени урядів. Церемонія відбулася у Національному конгресі Аргентини у Буенос-Айресі.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Еквадору Даніелем Нобоа Фото: president.gov.ua

Інавгурація новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея. Фото: president.gov.ua

"По завершенні інавгурації Володимир Зеленський разом з іншими представниками іноземних держав взяв участь у церемонії привітання Хав'єра Мілея зі вступом на посаду, яка відбулася у Будинку уряду Аргентини. Президент України також неформально поспілкувався з главами держав та урядів іноземних країн", - зазначили в Офісі президента.

Під час зустрічі з Орбаном Зеленський коротко кинув кілька фраз. Кадри їхнього спілкування показав офіційний YouTube-канал Сенату Аргентини.

Зеленський та прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в Аргентині Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський скасував запланований виступ перед законодавцями США, під час якого мав розповісти про ситуацію на фронті та потреби Києва у зброї.

  • Вас може зацікавити:

Є дві причини: чому Угорщина блокує переговори щодо вступу України до ЄС

Орбан цинічно висловився про війну в Україні: що сказав прем'єр Угорщини

Гірше, ніж за СРСР: Орбан видав нову антиукраїнську заяву