RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

50 мільярдів для України буде: коли ЄС ухвалить остаточне рішення

Міністерство закордонних справ України привітало рішення Євроради про переговори з Україною та висловилося про 50 млрд євро допомоги нашій країні.

Про це повідомила прес-служба відомства.

МЗС України також вітає досягнення на саміті принципового рішення щодо створення Українського фонду (Ukraine Facility) у розмірі 50 млрд. євро на 2024-2027 роки.

Читайте також: Шлях до Євросоюзу відкритий: що робити далі Україні

У МЗС заявили, що 50 млрд євро, які будуть виділені Євросоюзом для України, будуть спрямовані, зокрема, на підтримку макроекономічної стабільності, відновлення та модернізацію нашої держави, а також прискорення інтеграції до ЄС.

"Це чіткий сигнал, що фінансова підтримка України з боку Євросоюзу продовжиться. Очікуємо на завершення всіх необхідних юридичних процедур в січні 2024 року, які дозволять якнайшвидше отримати відповідне фінансування", - заявили у зовнішньополітичному відомстві України.

Тим часом лідери 26 країн-членів ЄС погодилися надати Україні допомогу в 50 млрд євро протягом 4 років: починаючи з 2024 року, видаватимуть по 1,5 мільярда щомісяця. Про це повідомило "Суспільне".

Проте гроші не буде закладено до бюджету, оскільки прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наклав вето на цю суму. Тому в ЄС шукатимуть інші шляхи виходу із ситуації: найімовірніше, це питання обговорюватимуть на новому саміті ЄС у січні 2024 року. Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

У свою чергу, Орбан не схвалить виділення грошей Україні, допоки ЄС не виплатить не виплатить усі кошти, заморожені для Угорщини. Про це повідомляє Bloomberg.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Орбан зробив чергову провокаційну заяву щодо території України.

  • Вас також може зацікавити:

"Троянський кінь" Кремля: як Орбан намагається врятувати Путіна

Перекосило обличчя: Орбан не аплодував Зеленському перед самітом ЄС, фото та відео

ЄС втомився від Угорщини: політик пояснив риторику Орбана