RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Порятунок життя військових: Рада зробила крок до ухвалення важливого закону

У середу, 10 січня, Верховна Рада проголосувала за основу законопроєкт №10343 "Про організацію належного рівня медичного забезпечення Збройних Сил України"

Про це повідомила заступник голови ВРУ Олена Кондратюк, яка підкреслила, що це було чи не єдине важливе рішення сьогодні, оскільки йдеться про порятунок життя наших захисників та захисниць.

За її словами, військова медицина в Україні має послуговуватися стандартами НАТО, тобто відповідними клінічними протоколами, табелями матеріально-технічного оснащення, а також стандартами надання домедичної та медичної допомоги на догоспітальному рівні під час ведення бойових дій та підготовки сил безпеки і оборони.

Читайте: У Львові зникла партія гумдопомоги з аптечками для ЗСУ від американських волонтерів: фото

У разі ухвалення в цілому закон надає право Міноборони спільно з МОЗом затверджувати відповідні стандарти якості. "Мова йде в першу чергу про турнікети, які мають повністю відповідати натівським стандартам і рекомендаціям, схваленим Міноборони США", - пояснила Олена Кондратюк, шкодуючи, що до цього питання парламентарі підійшли лише на другому році повномасштабної війни.

Також вона висловилася щодо урядового законопроєкту про мобілізацію. "Він дуже складний та наповнений такими суперечливими нормами, які не будуть підтримані у Верховній Раді в нинішньому вигляді. На мою думку, законопроєкт необхідно направити на суттєве доопрацювання Уряду", - резюмувала нардеп.

Нагадаємо, що в Україні запрацює цифровий рекрутинг в ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

Захист буде ще потужнішим: ЗСУ посилюють системи зв'язку на півночі країни

"Продуктова" справа на 170 мільйонів: у чиновника Міноборони знайшли 47 земельних ділянок і елітну квартиру

Скільки снарядів використовують Росія і Україна: інфографіка