RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Продуктова" справа на 170 мільйонів: у чиновника Міноборони знайшли 47 земельних ділянок і елітну квартиру

Начальник Центрального управління продовольчого забезпечення тилу Командування сил логістики ЗСУ полковник Олександр Козловський, якого підозрюють в організації "сімейного бізнесу" на закупівлі продуктів для військових, влітку 2023 року, ймовірно, придбав 47 земельних ділянок на території шести областей, елітну квартиру та авто, а також хотів купити протезний завод у Хмельницькому на аукціоні Фонду держмайна.

Про це повідомив Центр протидії корупції (ЦПК), посилаючись на розслідування ЗМІ.

До групи з "розпилу" 170 млн грн на тендерах входили батьки дружини Козловського та низка фірм-монополістів харчових підрядів МО.

Читайте також: "Справи у Гринкевича – не фонтан": Міноборони розірвало всі угоди зі скандальним львівським бізнесменом

Загальна вартість земельних ділянок, придбаних Козловським на території Київської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Житомирської, Полтавської областей, становила 7,71 млн грн, а права власності зареєстровані саме його на тещу та тестя.

Також у березні 2023 року Козловський, ймовірно, придбав квартиру в Києві площею 158 квадратів за 5,85 млн грн., в якій і проживає. Меблі для неї купували за гроші з банківської картки тестя.

В 2023 році Козловський став власником Toyota Corolla Cross Hibrid за 1,41 млн грн і зареєстрував її на дочку, яка за весь період своєї трудової діяльності заробила 378 тис. грн.

"Фігурант навіть хотів купити протезний завод у Хмельницькому на аукціоні Фонду держмайна. Але в останній момент слідчі все зупинили – наклали арешт на завод, щоб його не купили на сумнівні гроші", – повідомляє ЦПК.

Як стверджують розслідувачі, фірми отримували гроші від Міноборони, після чого перераховували фірмі подружжя Козловського "Еко трейд Україна" (113 млн грн), тестя (56 млн грн) та тещі Козловського (2 млн грн).

"Загалом вдалося встановити перерахунок 172 млн грн. цього гроші було або знято з рахунків, або у банкоматах Хмельницького. Зокрема, 14 млн грн зняла особисто дружиною Козловського", – йдеться у матеріалі.

Окремо зазначається, що обшуки у Козловського відбулися ще у вересні-2023. Проте фігуранта справи досі, станом на січень 2024 року, так і не заарештовано.

Раніше ми писали про скандал із закупівлею військової форми.

Вас також може зацікавити:

Підозрюють у розтраті майже мільярда гривень: ДБР вручило нову підозру заступнику Резнікова

Яйця по 17 і не тільки: Рахункова палата підтвердила завищення цін на закупівлі у Міноборони

Не можу погодитись: Христина Горняк висловилася на захист Соні Морозюк на тлі корупційного скандалу