RU  UA

Що буде з Україною, якщо Орбан очолить Єврораду: голова угорців Києва озвучив прогноз

Призначення прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана президентом Європейської Ради у разі відставки Шарля Мішеля - малоймовірне. Однак, якщо це станеться, то Україні серйозно не зашкодить.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова угорської громади Києва Тібор Томпа.

Читайте також: Орбан цинічно висловився про війну в Україні: що сказав прем'єр Угорщини

За його словами, зараз відчувається певне пом’якшення в угорсько-українських стосунках. Так, Орбан, виступаючи сьогодні по радіо, жодного разу нічого поганого про Україну не сказав, чого не спостерігалося давно.

Зокрема, сьогодні прем’єр-міністр Люксембургу Люк Фріден заявив, що має намір приїхати до Угорщини, щоб налагодити стосунки між Будапештом і Брюселем. Тому Орбану треба допомогти стати на правильні рейки.

"Очікується, що Угорщина головуватиме в ЄС, проте зашкодити Україні вона не зможе. Теоретично Орбан може очолити Єврораду, проте навіть угорська преса вважає це малоймовірним. До того ж, на цей пост є ряд претендентів, набагато сильніших за Орбана, зокрема Драгі", - зауважив він.

Голова угорської громади вважає, що якщо Орбан не погодиться на фінансування для України, то кожна країна виділятиме кошти самостійно. Також є можливість взяти кредит поза бюджетом ЄС. Таким чином, питання щодо допомоги можна вважати вирішеним на 99%.

"На майбутній зустрічі буде зроблено акцент на угорській національній меншині і економічному співробітництві", - додав Тібор Томпа.

Раніше "Апостроф" повідомляв про антиукраїнську заяву угорського прем'єра Віктора Орбана щодо членства України в ЄС.

  • Вас також може зацікавити:

Орбан проти вступу України до ЄС: що говорять угорські громади Закарпаття

Жодних переговорів: Орбан зробив антиукраїнську заяву щодо членства в ЄС

Саміт невизна­ченості: Брюссель бачить Київ у ЄС, але є нюанси