RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росія готується до нападу на НАТО? Що говорять у Німеччині та оточенні Путіна

У світі дедалі активніше обговорюють можливу агресію з боку Росії проти якоїсь із країн-членів НАТО. Зокрема, у Міністерстві оборони Німеччини попереджають, що такий розвиток подій можливий вже за кілька років.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, пише Bild.

Читайте також: Чи нападе Росія на НАТО після України: експерт розставив крапки над "і"

За його словами, майже щодня у Москві лунають погрози, зокрема, на адресу країн Балтії.

"Ми повинні враховувати, що (президент РФ) Володимир Путін може одного дня напасти навіть на країну НАТО. Наші експерти очікують, що це стане можливим через п'ять-вісім років", – повідомив він в інтерв'ю ЗМІ.

З огляду на це, Пісторіус запропонував ідею модифікованої обов'язкової військової служби, на яку чекає реакції від відомства до квітня 2024 року. Також допускає варіант відкриття доступу до Збройних сил для солдатів без німецького громадянства, додавши, що не стануть першими збройними силами в Європі, які так вчинять.

Також заявив, що наявних на сьогодні коштів недостатньо для того, щоб гарантувати безпеку країни, тому виступив за реформу так званого "боргового гальма".

"З борговим гальмом" у такому вигляді ми не пройдемо крізь ці кризи неушкодженими. Ми повинні швидко зміцнити нашу обороноздатність у світлі нагальності ситуації, що склалася", – додав глава Міноборони Німеччини.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що ставлення до російськомовних людей у Прибалтиці торкається безпеки РФ, вказує на те, що цю проблему необхідно вирішувати. Однак єдиної думки щодо її вирішення нема, стверджують джерела в Кремлі.

При цьому є різні позиції. Одні кажуть, що не варто йти на жодні конфлікти з НАТО, доки триває СВО. Адже зараз не до росіян у Прибалтиці і є більш серйозні проблеми. Інші не проти "спецоперації" у Прибалтиці. Мовляв, військового потенціалу вистачає.

"Є прихильники ракетних ударів по Латвії, Литві та Естонії, вони впевнені, що НАТО їх не захистить. Але таких менше", - наголосило джерело в оточенні Путіна.

Нагадаємо, раніше військове керівництво Нідерландів попередило населення про серйозну загрозу війни з Російською Федерацією.

  • Вас також може зацікавити:

Росія може атакувати країни НАТО: названо час і умови

Фінляндія повністю закриває кордон з РФ

Путін пообіцяв Фінляндії "проблеми" і наказав перекинути більше військ