RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Росіяни граються із життями українських полонених": заява Зеленського щодо Іл-76

Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні факту падіння російського літака Іл-76, на борту якого, як стверджують росіяни, були українські полонені.

Про це йдеться у відеозверненні президента Володимира Зеленського.

Читайте також: Хто повернувся 3 січня з російського полону: повний список прізвищ

Він зазначив, що заслухав доповідь керівників силового блоку щодо ситуації з літаком та обміном.

"700-й день цієї війни - дуже складний день. Перше. Викликав Умєрова, Залужного, Шапталу, Буданова та Малюка – доповіли щодо ситуації з літаком та обміном. Очевидно, що росіяни граються із життями українських полонених, із почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства", - наголосив глава держави.

Водночас, він зауважив, що необхідно встановити всі чіткі факти, наскільки це можливо, з огляду на те, що літак впав на російській території, поза контролем України. Зараз українська розвідка займається зʼясуванням долі полонених, а Служба безпеки розслідує всі обставини.

"Факти" - це головне слово зараз. Заслухав Головкома та Генштаб щодо застосування Повітряних сил... І я дав доручення міністру закордонних справ України поінформувати партнерів щодо наявних даних в України. Наша держава буде наполягати на міжнародному розслідуванні", - додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 24 січня планувався обмін полоненими, який не відбувся. За твердженням російської сторони, це сталося внаслідок збиття російського літака Іл-76, який нібито перевозив українських полонених.

  • Вас також може зацікавити:

Відео дня: вперше після полону звільнений прикордонник обійняв маму та бабусю

В полон потрапив в Маріуполі: додому повернувся 27-річний матрос з Бучанщини, фото

Дівчина чекала його майже два роки: історія звільненого з полону прикордонника з острова Зміїний