RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Відео дня: вперше після полону звільнений прикордонник обійняв маму та бабусю

Український сержант Сергій Макаревич, який перебував у російському полоні півтора роки, вперше зустрівся зі своїми рідними.

Зворушливе відео оприлюднила Держприкордонслужба.

За даними відомства, мати та бабуся Сергія Макаревича отримали від сержанта лише одну звістку про те, що він живий. Військовослужбовець перебував у російському полоні з квітня 2022 року і одразу після звільнення зателефонував рідним, аби повідомити про майбутню зустріч.

Читайте також: В полон потрапив в Маріуполі: додому повернувся 27-річний матрос з Бучанщини, фото

"Один телефонний дзвінок – єдина звістка, яку отримала мама від сина за майже два найдовші роки в її житті. "Живий" – все, що повідомив тоді Сергій. І цього було достатньо, щоб озброїтися ще більшою надією та дочекатися", - йдеться у повідомленні ДПСУ.

Родина возз'єдналася через кілька днів після проведення обміну полоненими. Мати та бабуся не стримували сліз, коли вперше за півтора роки побачили рідну людину.

Пресслужба МВС зазначає, що Сергій Макаревич ніс службу в Донецькому прикордонному загоні. У квітні 2022 року потрапив у ворожий полон. Вперше Макаревич побачив своїх ріднів через 20 місяців очікування.

"Памʼятаємо про кожного і кожну, хто залишається у полоні. Робимо можливе й неможливе, щоб всі дочекалися своїх додому", - прокоментував очільник МВС Ігор Клименко возз'єднання української родини.

Раніше ми розповідали, хто повернувся 3 січня з російського полону.

Вас може зацікавити:

Дівчина чекала його майже два роки: історія звільненого з полону прикордонника з острова Зміїний

Дрон вивів українського бійця з ворожого полону: неймовірна історія порятунку, відео

В Україну з окупації повернули ще трьох дітей: що відомо про них