RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Губернатор Техасу пішов проти Байдена: криза загострюється

Губернатор штату Техас Грег Ебботт активував 1 статтю секції 10 параграфа 3 Конституції США, що дозволяє оголосити воєнний стан у штаті та діяти без огляду на федеральний уряд.

Про це свідчить відповідне рішення губернатора.

Читайте також: Медвєдєв пригрозив США війною за Аляску

Згідно з ним, штат тепер в обхід Білого дому може вимагати допомоги в інших штатів або навіть іноземних держав. Деякі штати вже висловили підтримку та бажання надіслати допомогу.

Перед цим він наказав силовикам зводити укріплення, щоб стримати потік нелегальних мігрантів, попри рішення Верховного суду США щодо федеральних агентів та Нацгвардії, які мали прибрати колючий дріт з кордону Техасу та Мексики, встановлений владою штату.

У листі він посилається на "конституційні повноваження Техасу захищати себе" від "вторгнення" мігрантів.

"Його (президента Джо Байдена, - Апостроф) дії викликали безпрецедентне вторгнення, від якого ми повинні захищатися", - зауважив губернатор.

Як пишуть ЗМІ, губернатори-республіканці підтримали Техас в конфлікті з президентом США, однак відправити Нацгвардію у штат зголосився тільки губернатор штату Флорида Рон Десантіс.

При цьому влада Техасу почала діяти так, як свого часу диктатор Білорусі Олександр Лукашенко проти Польщі та Литви з переправкою нелегальних мігрантів. Так, техасці організовано переправляють вже прибулих мігрантів на північ країни автобусами та літаками.

Така тактика південних штатів призвела до проблем з мігрантами у Нью-Йорку, Чикаго та інших великих містах півночі США. У місцевої влади не вистачає муніципальних гуртожитків для їх розміщення, багато хто став жити на вулиці. Для вирішення проблеми влада Нью-Йорка скоротила фінансування інших міських проблем, зокрема, урізала витрати на поліцію.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент США Джо Байден підписав законопроєкт про щорічні витрати на оборону, який передбачає виділення для Пентагона рекордної суми.

  • Вас також може зацікавити:

Конгрес готовий допомагати Україні, але є одне "але": Байдену висунули ультиматум

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

У США загрожують суддям, які зняли Трампа з виборів: ФБР почало розслідування