RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Байден підписав оборонний бюджет на $886 млрд: скільки отримає Україна

Президент США Джо Байден 22 грудня підписав законопроєкт про щорічні витрати на оборону, який передбачає виділення для Пентагона рекордної суми.

Про це повідомила пресслужбу Білого дому.

Читайте також: Україна отримала від Німеччини новий пакет допомоги: повний список

Конгрес ухвалив цей законопроєкт ще 14 грудня. Серед іншого, він санкціонує виділення допомоги для України у розмірі 800 млн доларів. Також передбачено 11,5 мільярда доларів на стримування Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні

"Байден підписав закон H.R. 2670, "Закон про дозвіл на національну оборону на 2024 фінансовий рік". Закон дозволяє асигнування на фінансовий рік головним чином для програм національної безпеки Міністерства оборони, Міністерства енергетики, Державного департаменту та розвідувального співтовариства", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що з вказаних 800 млн доларів для України, 300 мільйонів передбачено на безпекову допомогу у 2024 році й стільки у 2025-му. Варто зазначити, що це окремі кошти від тих 61 мільярдів доларів, що досі не схвалили у Конгресі.

Раніше ми писали про те, що Сенат США не буде голосувати за пакет щодо надання додаткової допомоги Україні та зміцнення безпеки кордону США до початку наступного року.

  • Вас також може зацікавити:

В США придумали, де знайти ракети до ЗРК Patriot для України: рішення вже в роботі

Є два варіанти: в США озвучили "плани Б" для допомоги Україні

Україна в "заручниках" американської політики: скільки США передали військової допомоги і які шанси на 2024 рік