RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Гарна справа": Столтенберг готовий запросити Україну до НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на "певному етапі" готовий запропонувати Україні стати повноцінним членом Альянсу.

Про це він заявив в етері Fox News.

Зокрема, генсек НАТО обговорив із журналістами можливу конфронтацію між Росією та Альянсом у випадку, якщо блок просуватиме повноцінне членство України. Столтенберг нагадав, що НАТО створювався, щоб запобігти масштабній війні.

Читайте також: Країна НАТО надаватиме 3000 боєприпасів Україні щомісяця

У цьому контексті він нагадав випадок з Норвегією, яка також вступила до НАТО. У ті часи Радянський Союз називав провокацією розширення Альянсу за рахунок північної країни.

"Це не було провокацією, це право кожної суверенної нації обирати власний шлях. Це право є у Норвегії, воно є у Швеції і Фінляндії, а також в України", - наголосив Столтенберг та додав, що важливо зробити усе можливе, аби Володимир Путін не досяг бажаного в Україні, бо це стане певним сигналом для інших авторитарних держав.

Генсек Альянсу зазначив, що готовий на "певному етапі" запропонувати Україні стати повноцінним членом Альянсу. Однак у цьому контексті Столтенберг не уточнив терміни можливого вступу Києва до блоку. За його словами, США мають й надалі підтримувати українців, оскільки це призводить до зменшення воєнного потенціалу Росії.

"Тому це гарна справа для нас, для США, підтримати Україну, а також на певному етапі запросити їх стати повноцінним членом Альянсу", - резюмував Столтенберг, коментуючи перспективи вступу України до НАТО.

Раніше ми розповідали про розширення Північноатлантичного Альянсу.

Вас може зацікавити:

Стоятиме "до останнього": Фіцо не допустить членства України в НАТО

США не допоможуть Європі у разі нападу: Трамп пригрозив виходом з НАТО

Росія готується до нападу на НАТО? Що говорять у Німеччині та оточенні Путіна

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: