RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

До Києва прибув високий представник ЄС Боррель: перші подробиці

До Києва сьогодні вранці прибув представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель. Він має обговорити з керівництвом України низку питань, що стосуються військової допомоги нашій країні.

Про це, зокрема, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, який прибув до Києва потягом разом із Боррелем та ще двома посадовцями із ЄС - мером Риги Вілнісом Кірсісом та його заступницею Ліндою Озолою.

"Мав нагоду з ним (Боррелем, - "Апостроф") трішки поговорити в поїзді. Це справжній друг України", – зазначив Гончаренко.

Читайте також: Їх збирались утилізувати: Україна може отримати ракети CRV7 від Канади

Як відомо, високопосадовець ЄС їхав до України через Варшаву. Там він зробив зупинку, щоби поспілкуватись із польськими посадовцями і глибше вникнути в ситуацію, яка відбувається в Україні.

Жозеп Боррель провів консультації із представниками польського МЗС та Міноборони, щоб з'ясувати, якої допомоги зараз найбільше потребує Київ. Йшлося про допомогу військову, а також фінансову, що необхідна для відновлення України.

Під час спілкування усі дійшли висновку, що допомога Україні потрібна якомога швидше, адже українські військові зараз воюють не лише за свою країну, але за спокій усієї Європи.

Крім того, Жозеп Боррель запропонував швидкий спосіб забезпечення ЗСУ необхідною кількістю боєприпасів. Про це повідомляє espreso.tv.

Адже зараз це питання стоїть надзвичайно гостро. Він наголосив, що в ЄС вистачить потужностей для виробництва необхідної кількості боєприпасів. Треба лише перенаправити їхні потоки. Як з'ясувалося, немало озброєння європейські виробники нині постачають за контрактами третім країнам.

"Отже, найкращий спосіб продати більше Україні чи пожертвувати Україні – це спробувати сказати іншим: "Будь ласка, зачекайте, ви не на війні. Можна почекати кілька місяців і переспрямувати цю продукцію в Україну". Це політичне рішення, яке повинні прийняти країни - члени Євросоюзу", – вважає Боррель.

Раніше ми розповідали, що одна з країн НАТО передала Україні велику партію військової допомоги.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримає F-16 з ракетами на 300-500 км: Наєв розповів про підтримку від Заходу

Є критична нестача снарядів: Україна звернулася до своїх союзників

"Вони збивають все": Україна отримала ще дві сучасні системи ППО