RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Коли відбудеться зустріч "Рамштайн-19": дата і подробиці

Наступна зустріч контактної групи з оборони України в форматі "Рамштайн" запланована на 14 лютого. Засідання Контактної групи з питань оборони України відбудеться у Брюсселі.

Про це повідомили у НАТО.

Читайте: США самі не потягнуть допомогу Україні та Ізраїлю: що означає заява Остіна на "Рамштайн-17"

Зазначається, що зустріч міністрів оборони країн Альянсу проходитиме під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

До участі в дискусії щодо ситуації в Україні, за інформацією з дипломатичних джерел, буде запрошений й міністр оборони Рустем Умєров.

Останній обговорив майбутнє засідання "Рамштайн" та останні події на полі бою та з очільником Пентагону Ллойдом Остіном.

Як повідомляють у оборонному відомстві Сполучених Штатів, під час розмови Остін "підтвердив прихильність Сполучених Штатів і нашої коаліції, що складається приблизно з 50 союзників і партнерів, підтримці України в її тривалій боротьбі проти неспровокованої агресії Росії".

Обидва міністри пообіцяли підтримувати тісний контакт.

Зазначимо, що попереднє засідання Контактної групи відбулося 23 січня. На ньому обговорювали питання ІТ-коаліції, дронової коаліції та коаліції з морської безпеки.

Нагадаємо, за підсумками 17-го засідання у форматі "Рамштайн", яке проходило в онлайн-режимі за участі близько 50 країн, була створена коаліція розвитку ППО.

  • Вас може зацікавити:

Україна отримає F-16 з ракетами на 300-500 км: Наєв розповів про підтримку від Заходу

Республіканці провалили голосування за допомогу Україні: міграційна угода "похована"

Їх збирались утилізувати: Україна може отримати ракети CRV7 від Канади