RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Не лише Німеччина: ще одна країна підписала угоду про безпеку України

16 лютого український президент Володимир Зеленський підписав угоду про співпрацю України у сфері безпеки, окрім Німеччини, також з Францією.

Про це оголосив президент Франції Емманюель Макрон на спільній пресконференції з главою української держави.

Читайте також: Дрони, техніка і не лише це: Україна отримала нову партію допомоги від країни НАТО

Макрон зауважив, що його країна готова надавати підтримку Україні на довгостроковій основі, яка з часом лише посилиться.

"Сьогодні у Вашій особі (Володимира Зеленського, - Апостроф) насамперед я хотів передати всьому українському народові наші рішучість і готовність надавати довгострокову допомогу. Ця підтримка буде такою ж сильною, як і на початку конфлікту, і вона буде тільки посилюватись. Саме в цьому дусі ми підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки", - повідомив він.

За словами французького президента, відповідний документ конкретизує зобов'язання, які країни "Групи семи" взяли на себе на Вільнюському саміті влітку 2023 року. Відповідна підтримка - не лише довгострокова, а й має колективний вимір, адже Британія та Німеччина вже поставили свої підписи під аналогічними угодами.

Як відомо, 16 лютого президент України Володимир Зеленський та канцлер ФРН Олаф Шольц підписали двосторонню угоду про безпекові гарантії. Український президент назвав угоду сильним документом.

Раніше ми писали, що за підсумками 17-го засідання у форматі "Рамштайн", яке проходило в онлайн-режимі за участі близько 50 країн, була створена коаліція розвитку ППО.

  • Вас також може зацікавити:

Україні продовжують надавати допомогу: що отримали ЗСУ, а чого не вистачає

Спікер Конгресу Джонсон відкинув законопроєкт про допомогу Україні: заява

НАТО може змінити курс: яким буде постачання зброї Україні