RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Україні продовжують надавати допомогу: що отримали ЗСУ, а чого не вистачає

Уряд Норвегії пропонує парламенту погодити закупівлю для України додаткових десятьох пускових установок і чотири центри управління вогнем системи протиповітряної оборони NASAMS.

Про це йдеться у заяві норвезького уряду.

Системи ППО планують придбати у компанії Kongsberg Defence and Aerospace. Вартість замовлення становитиме 3,45 млрд норвезьких крон, тобто приблизно 9,5 млрд грн.

Читайте: Їх збирались утилізувати: Україна може отримати ракети CRV7 від Канади

Більшу частину систем ППО Україна повинна отримати у 2026 році. Водночас міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам зауважив, що уряд вживає всіх заходів для пришвидшення надання допомоги.

Офіційні Гельсінкі, своєю чергою, як повідомляє Міноборони Фінляндії, нададуть нашій країні новий пакет військової допомоги вартістю приблизно 190 млн євро, який буде вже 22-им постачанням оборонного обладнання.

До пакета входить обладнання, закуплене у фінської промисловості за 30 млн євро.

Наголошується, що загальна вартість фінського оборонного обладнання, поставленого в Україну за час повномасштабного вторгнення становить 1,8 млрд євро.

За інформацією Міноборони Литви, країна вже надала Києву новий пакет військової підтримки.

Зазначається, що литовська армія доставила та передала українській армії необхідне для зимового сезону обладнання та десятки тисяч комплектів теплого одягу.

"Ми забезпечуємо десятки тисяч українських воїнів спорядженням та одягом, які вкрай необхідні в холодну пору року. Кожен наш пакет підтримки – це додатковий крок до перемоги", – цитують у відомства міністра національної оборони Арвідаса Анушаускаса.

Сполучені Штати Америки, в рамках ініціативи сприяння безпеці України USAI, продовжать постачання засобів протиповітряної оборони. Як повідомив речник Пентагону Патрік Райдер, у Міноборони є низка вже законтрактованих можливостей.

"Є певні можливості, які були укладені за контрактом з USAI, включаючи деякі можливості протиповітряної оборони. Ми також продовжимо дуже тісно співпрацювати із союзниками та партнерами з погляду визначення потреб України, а потім працювати з ними, щоб допомогти полегшити цей процес", — зазначив спікер оборонного відомства.

Нагадаємо, що у подальших пакетах військової допомоги Україна отримає від союзників F-16 з ракетами з дальністю ураження на 300-500 кілометрів.

  • Вас може зацікавити:

Допомога Україні від США на 60 млрд: Сенат запустив процедуру, що далі

Кулемети, ракети Javelin і не тільки: країна НАТО передала Україні нову партію допомоги

"Вони збивають все": Україна отримала ще дві сучасні системи ППО