RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Спікер Конгресу Джонсон відкинув законопроєкт про допомогу Україні: заява

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон оголосив, що не буде виносити законопроєкт про допомогу Україні на голосування незважаючи на те, що документ ухвалив Сенат.

Про це повідомляє New York Times.

Читайте також: Трамп видав нову цинічну заяву напередодні голосування за допомогу Україні

Опозиція республіканців у Палаті представників загрожує знищити пакет допомоги Україні та Ізраїлю на суму 95 мільярдів доларів, який Сенат переважною більшістю голосів ухвалив у вівторок.

За кілька годин до того, як Сенат схвалив законопроєкт одностороннім голосуванням, спікер Майк Джонсон припустив, що він не дозволить голосувати за пакет допомоги в Палаті представників.

"Республіканці Палати представників із самого початку дискусій чітко заявили, що будь-яке так зване додаткове законодавство про національну безпеку має визнавати, що національна безпека починається на нашому кордоні", — зазначив Джонсон, додавши: "Не отримавши від Сенату жодних змін у прикордонній політиці, Палаті представників доведеться продовжувати працювати над цими важливими питаннями на власний розсуд".

У матеріалі видання зазначається, що раніше цього місяця Майк Джонсон вже відхилив двопартійний законопроєкт про кордон, розроблений у Сенаті. Він заявив, що репресії на кордоні США та Мексики мають бути більш жорсткими.

Сенатори часто сподіваються, що переважна більшість голосів за законопроєкт у їхній палаті підштовхне Палату представників прийняти своє законодавство. А через кілька годин після того, як Сенат схвалив пакет допомоги, президент Байден спробував посилити тиск на пана Джонсона, закликаючи його з Білого дому “негайно винести законопроєкт на розгляд".

"Я закликаю спікера дозволити повному складу Палати представників висловитися, і не дозволити меншості найбільш екстремальних голосів у Палаті заблокувати цей законопроєкт навіть від голосування", — сказав пан Байден.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" вже розповідав про те, чи підтримають у Конгресі США допомогу Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Сенат США ухвалив важливе рішення щодо допомоги Україні: залишилося фінальне голосування

Україні продовжують надавати допомогу: що отримали ЗСУ, а чого не вистачає

Допомога Україні від США на 60 млрд: Сенат запустив процедуру, що далі