RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Рада скасувала засідання на невизначений період: Арахамія назвав причину

На поточному тижні "класичних" засідань депутатів Верховної Ради не буде, адже народні обранці відправляються до виборців на передову.

Про це повідомив голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення Росії Верховна Рада працює в режимі "нескінченного" пленарного засідання, що дозволяє збиратися в будь-який час і приймати рішення та оперативно реагувати на зміни безпекової ситуації, важливі дедлайни чи особливості ухвалення рішень нашими партнерами.

"Ми неодноразово говорили про те, що за аналогією роботи на округах депутати будуть більше працювати з військовими – на передовій, в навчальних центрах, в пунктах постійної дислокації", - розповів депутат, додавши, що у цьому напрямку для нардепів є термінове і важливе завдання, яке напряму впливає на допомогу партнерів.

І коли воно буде виконане – обранці повернуться до роботи в сесійній залі, - пообіцяв Давид Арахамія.

Він наголосив, що подібні речі не можуть і не повинні анонсуватися з питань безпеки.

Своєю чергою нардеп Ярослав Железняк повідомляє, що засідань Верховної Ради не буде цілий місяць.

За його словами, на 6 та 7 березня Рада мала розглянути 48-м законопроектів, багато з яких важливі для євроінтеграції. На п'ятницю на черзі стояло ще 55 законопроектів.

Народна депутатка Ірина Геращенко називає скасування засідань "позорищем". За її словами, слуги, замість пленарного засідання, де б мали вирішувати питання московської церкви і розбудови фортифікаційних споруд, будуть імітувати "бурхливу діяльність".

Вона поділилася інформацією, що Слугам Народу терміново потрібно зробити комплексний звіт для Сенату США по поїздці депутатів на позиції військових, через що у ВРУ формуються три групи по 10 депутатів, одна з яких поїде на військові позиції, інша робитиме звіт по фортифікаціям й третя відвідає навчальні центри.

Колишній нардеп Борислав Береза тим часом запевняє, що "у парламенті бунт", бо депутати відмовляються голосувати, якщо їх й надалі обмежуватимуть у праві на закордонні відрядження. Оскільки, як зазначив політик, голосів не вистачає, саме через це у Верховній Раді скасували найближчі засідання.

"Щоб якось прикритися, офіційно вирішили заявити, що значна частина парламентарів від "Слуги народу" планує робоче відрядження в межах України. Воно стосуватиметься військових та оборонних питань. Але це лише імітація бурхливої діяльності", - пише він, наголошуючи, що справжня причина, це - бунт всіх опозиційних фракцій і частини "слуг".

"Причина - парламентська криза. Опозиція погрожує ставити всі свої поправки та гальмувати розгляд будь-яких ініціатив у залі, поки їм не почнуть давати дозвіл на закордонні поїздки й відрядження", - пояснив один із нардепів.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент України Володимир Зеленський вперше за два роки провів зустріч з народними депутатами фракції "Слуга народу".

  • Читайте також:

Наближається велика криза: Арахамія розповів про ситуацію в Раді

Я не можу цього зробити: Зеленський про відпочинок депутатів, розпуск Ради і скорочення ОПУ

"Працювали у поті чола": кожен третій нардеп розжився новим авто і житлом під час війни