RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Залужного призначили послом в Британію: деталі від МЗС

У четвер, 7 березня 2024 року, президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Про це повідомляє українське МЗС.

Читайте: Залужний виступив з програмною статтею для CNN: нова стратегія і план на 2024 рік

Зазначається, що Міністерство закордонних справ України вже спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман.

Президент Володимир Зеленський звільнив Вадима Пристайка з посади посла у Великій Британії 21 липня 2023 року. Наразі тимчасово повіреним у справах України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії є Едуард Фесько.

Варто зазначити, що Валерій Залужний з відзнакою закінчив навчання на загальновійськовому факультеті Одеського інституту Сухопутних військ. У 2014 році закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського. Як найкращий випускник оперативно-стратегічного рівня підготовки нагороджений перехідним мечем королеви Великої Британії. У грудні 2020 року — закінчив магістеріум Острозької академії за спеціальністю "Міжнародні відносини", а 16 грудня 2023 року захистив дисертацію з права та здобув науковий ступінь доктора філософії.

Нагадаємо, на початку лютого Володимир Зеленський підтвердив, що думає про зміну низки керівних осіб у державі, що й вилилося згодом у кадрові перестановки в оборонному відомстві.

  • Читайте також:

Як змінився рейтинг довіри до Зеленського та Залужного після відставки Головкому ЗСУ: нове опитування

"Ключовий транзитер": політолог нагадав про необхідність призначення посла в Казахстані

Скандальне призначення посла України в Болгарії: чому Банкова зробила помилку