RU  UA

Має хороший політичний нюх: що означає заява Макрона про можливе відправлення військ до України

Президент Франції Емманюель Макрон, турбуючись про підтримку України у війні, набирає політичні бали для свого рейтингу.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник.

Читайте також: Європа замість США: Макрон, Шольц і Туск вирішують, як допомогти Україні

Коментуючи заяви Макрона про можливе надсилання військ до України, він зауважив, що французький президент таким чином капіталізує себе як великий європейський політик. Він зрозумів, що ця тема дуже чутлива і завдяки їй отримав більшу політичну популярність.

"Німці і британці десь відсунули Францію на другі ролі, і Макрон дійшов висновку, що українська мілітарна тематика є дуже чуттєвою, дуже правильною. Тобто він має хороший політичний нюх, і в такий спосіб, давайте будемо чесними, він підняв свій рейтинг до неймовірно високих рівнів", - зауважив експерт.

При цьому вірогідність заходу іноземних військ в Україну низька, вважає він.

"Чи об’єктивно на цю хвилину французьким військам зайти в Україну? На мій погляд, ні. Те, що точно вони не дійдуть до лінії боєзіткнення, в тому немає найменшого сумніву. Але умовно, той контингент, який є в Одесі, який є досі потужний з нашого боку, то за принципом заміщення французьких військ, українські підуть на лінію зіткнення – чому б ні. Але на цю хвилину моя персональна позиція, що це, у першу чергу, дуже якісний піар-технологічний маневр, і він точно Макрону вдався", - повідомив Петро Черник.

Нагадаємо, раніше Макрон оголосив про створення коаліції з постачання Україні ракет великої дальності.

  • Вас також може зацікавити:

Дрони, техніка і не лише це: Україна отримала нову партію допомоги від країни НАТО

Не лише Німеччина: ще одна країна підписала угоду про безпеку України

Побачити Париж і не тільки: за чим Зеленський поїхав до Франції та Німеччини