RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Європа замість США: Макрон, Шольц і Туск вирішують, як допомогти Україні

У п'ятницю, 15 березня, у Берліні лідери Німеччини, Франції та Польщі зустрілись, щоб обговорити надання додаткової допомоги Україні у війні.

Про це інформують західні ЗМІ.

Читайте також: Солдати в Україну? Два роки тому ми не вірили, що будуть танки - Макрон

Як зазначається, спочатку президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц провели двосторонні переговори. Після чого до них долучився прем’єр Польщі Дональд Туск.

Таким чином лідери трьох держав прагнуть знайти спільну позицію та продемонструвати єдність щодо подальшої підтримки України тоді, коли підтримка Києва з боку Сполучених Штатів затримується.

Зокрема, як пише Bloomberg, президент Франції посилює тиск на канцлера ФРН, щоб зайняв більш твердішу позицію на користь України.

Напередодні Макрон попередив про потенційну загрозу з боку Росії для Європейського союзу, якщо Україна не дасть відсіч агресору.

Також французький лідер заявив, що зараз не та ситуація, коли необхідно відправляти західні війська в Україну, однак не виключив такого сценарію.

При цьому два тижні тому Макрон викликав напруженість у відносинах із країнами-союзниками заявою про війська. Зокрема, Шольц і Білий дім відкинули такий варіант. Водночас Кремль заявив, що НАТО ризикує "розв'язати ядерний конфлікт" у такому разі.

Раніше ми писали, що у США оцінили можливість відправки військ НАТО до України.

  • Вас також може зацікавити:

Відповісти за слова: чи відправить Євросоюз війська в Україну

У Франції є саме такий підрозділ: що означає заява Макрона про направлення військ в Україну

Ніколи не кажи "ніколи": що лідери країн НАТО говорять про відправлення військ на війну