RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Захворів на владу, хоче правити вічно: Зеленський про "вибори" Путіна

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в "імітації виборів" президента Росії, за якими Володимир Путін попередньо набрав майже 88%, немає легітимності, а російський диктатор "захворів на владу".

Про це він повідомив у своєму вечірньому зверненні 17 березня.

Читайте також: Що чекає на Росію у разі перемоги Путіна: п’ять основних сценаріїв

"Цими днями російський диктатор імітує чергові вибори. Усім у світі зрозуміло, що цей діяч, як було вже часто в історії, просто захворів на владу та робить усе, щоб правити довічно. Немає такого зла, яке він не скоїть, щоб подовжити особисту владу. І немає нікого у світі, хто був би застрахований від цього", - сказав Зеленський.

Він подякував державам та міжнародним організаціям, які "називають ці речі своїми іменами". Також усе, що робить Рф на ТОТ, включно з проведенням псевдовиборів, - злочин. За це та за російську агресію у війні в Україні "має бути справедлива відплата", зокрема суд в Гаазі.

"Він (Путін - "Апостроф") боїться найбільше тільки одного – справедливості. Жодної легітимності у цієї імітації виборів немає та бути не може. Цей діяч має закінчити на лаві підсудних у Гаазі – саме це ми маємо забезпечити. Усі у світі, хто цінує життя й порядність", - наголосив український лідер.

Нагадаємо, 17 березня у Кишиневі чоловік кинув два "коктейлі Молотова" у будівлю посольства РФ, де відбувалося голосування на виборах президента Росії.

  • Вас може зацікавити:

За що йти голосувати? У Росії незадоволені "виборами" Путіна

Чи визнає Захід "перемогу" Путіна: експерт про наслідки голосування в Росії

Черги біля дільниць, фотосесії і "Геть царя!": як росіяни голосують за "продовження" Путіна, фото і відео