RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Черги біля дільниць, фотосесії і "Геть царя!": як росіяни голосують за "продовження" Путіна, фото і відео

У Росії тривають президентські вибори, які супроводжуються безглуздими фотосесіями, протестами опозиції та псуванням виборчих бюлетенів.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

Зокрема, медіа SOTA зазначило, що на одній з виборчих дільниць у Казані дівчина вирішила влаштувати фотосесію. У своєму образі вона використала кокошник та червону ікру. Журналісти зазначають, що раніше за подібні фотосесії регулярно затримували на Червоній площі.

Читайте також: Що чекає на Росію у разі перемоги Путіна: п’ять основних сценаріїв

Видання "Медуза" повідомляє, що біля посольств Росії у Варшаві та Берліні вишикувалися великі черги. За словами журналістів, тисячі росіян приходять до виборчих дільниць на акцію "Полдень против Путина", яку соратники Олексія Навального називають його "політичним заповітом".

Згодом "Медуза" уточнила, що опозиційна акція "Полдень против Путина" також проходить у Швеції, Фінляндії, Португалії, Ізраїлі та Іспанії.

"За словами читачів, у деяких країнах черги до посольств, де сьогодні відбувається голосування на виборах президента Росії, розтягнулися на кілька годин", - йдеться у повідомленні.

До посольства Росії в Берліні також завітала вдова Олексія Навального, яку натовп привітав оплесками. Видання Insider стверджує, що черга до посольства розтягнулась на кілька кварталів.

Президентські вибори в РФ також супроводжуються масовим псуванням виборих бюлетенів. Виборці залишають певні послання на документах, серед яких - "Геть царя", "Вбивця, ні війні", "А я взагалі за Олексія", "Мій президент помер у 2024 році", "За що воюємо?". Разом з тим користувачі соцмереж впевнені, що навіть зіпсовані бюлетені російський ЦВК вважатиме "дійсними", а усі голоси перерахує на користь Володимира Путіна.

Раніше ми розповідали, що у Росії незадоволені "виборами" Путіна.

Вас може зацікавити:

"Виходь на зв’язок, якщо мужик": російські добровольці звернулись до Путіна, відео

У Скадовську пролунав вибух під час "виборів" Путіна, є постраждалі

Більше схожа на свинарник: у мережі показали виборчу дільницю у Бурятії