RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Бавовна"на НПЗ в РФ: яка була реакція України на заклики США припинити удари

Сполучені Штати висловили стурбованість атаками на нафтопереробні заводи у Росії, але Україна вважає НПЗ на території країни-агресора цілком законними цілями.

Про це під час 16-го щорічного Київського безпекового форуму "Заклик України до світу: разом ми переможемо" заявила віце-прем'єр-міністр Ольга Стефанішина.

Читайте: Атаки дронів по НПЗ "переписали" бюджет РФ: доходи стрімко падають

Коментуючи матеріал видання Financial Times про нібито заклики Вашингтона до України припинити удари по російських НПЗ посадовиця наголосила, що з військового погляду нафтопереробні заводи на території РФ є законними цілями України.

Водночас, за її словами, Україна розуміє "заклики американських партнерів", але Києву доводиться воювати тими спроможностями, які є у наявності.

"Ми розуміємо заклики американських партнерів. Водночас ми воюємо тими спроможностями, тими ресурсами та практиками, які наявні у нас сьогодні", — сказала вона.

Окрім того, Стефанішина зауважила, що українська сторона відповіла на ці заклики "досягненням своїх цілей" і "дуже успішними операціями", проведеними на території Росії.

Також вона додала, що є "заяви й інших офіційних осіб, що це є абсолютно законні цілі з військового погляду".

Урядовиця пригадала, що після початку повномасштабного вторгнення року та перших масованих ракетних ударів по Україні вона мала розмову зі штаб-квартирою НАТО, щоб вони звернулися до ООН, оскільки ті спроможні "закрити небо" над Україною. На що їй тоді відповіли, що вона "не розуміє стандартів НАТО".

У розумінні Північноатлантичного Альянсу, зазначила віце-прем'єр, це означає насамперед знищення інфраструктури на території РФ, яка дає можливість бомбити українські міста, зокрема заводи, які роблять ракети.

"Ми діємо відповідно до найкращих стандартів НАТО", — підкреслила Ольга Стефанишина.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи загрожує Росії дефіцит пального після атак дронів.

  • Читайте також:

НПЗ в Слов’янську-на-Кубані атакувала "хмара" дронів: спливли подробиці удару

Деякі українські дрони вже зручніші за літаки: удари по російських НПЗ розкрили цікаву деталь

У Росії дрони атакували три НПЗ: нові подробиці "бавовни"