RU  UA

Атаки дронів по НПЗ "переписали" бюджет РФ: доходи стрімко падають

Через удари БПЛА по російських нафтопереробних заводах країні-агресору нікуди подіти сиру нафту, якою побільшало, а її переробка зупинилася.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив політтехнолог Михайло Шейтельман.

Він зазначив, що росіяни відвантажують нафту на танкери і, згідно з документами, відправляють у "невідомому напрямку".

Читайте також: Країна-бензоколонка палає: чи загрожує Росії дефіцит пального після атак дронів

Продажі російської сирої нафти до Індії та Китаю впали, тому що вторинні санкції діють, а Захід поступово намагається перекрити всі лазівки. До того ж, з початку поточного року у Вірменії заборонили розплачуватись російськими картками.

Тим часом російський бюджет і так на половину складається з витрат на війну і на репресивний апарат, а на поточний рік там навіть заплановано офіційне падіння доходів. Нинішні удари по НПЗ опускають прибуткову частину ще нижче.

"Навіть якщо зараз Кремль почне прикривати НПЗ засобами ППО, то далеко не скрізь вони є поблизу. Там потрібно буде біля кожного заводу будувати військову інфраструктуру і навіть цілі військові частини, щоб прикривати такі об'єкти. Припустимо, це з часом зроблять, але тоді ми почнемо бити по інших заводах. Наприклад, металургійних. Промислових цілей на території РФ багато, тому такий "дощ" з українських дронів може бути надовго", - заявив Шейтельман.

Нагадаємо, раніше експерт розповів, на який НПЗ може "прилетіти" найближчим часом.

  • Вас також може зацікавити:

Росіянин, де бензин брати будеш: чи знищить Україна російські НПЗ

Санкції по-українськи: чи зупинять Кремль палаючі НПЗ

Путін, де "ПеВеО": чому Росія масово пропускає "вхідні" від України