RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Європа влаштувала сюрприз росіянам і ламає шляхи для обходу санкцій

Країни Європейської економічної зони з березня 2024 року ввели заборону, якою обрубали росіянам ряд можливостей для обходу санкцій ЄС.

У розпорядженні "Апострофа" з'явився лист швейцарського регулятора одній із ліцензованих ним компаній, в якому йдеться про те, що росіянам заборонено ведення ФІНАНСОВОГО бізнесу в Швейцарії та інших країнах Європи, зокрема, здійснення операцій в криптовалюті та інших фінансових операцій.

Читайте: Грандіозний "шухер": Швейцарія почала перевіряти рахунки заможних росіян

Так, з 2 березня 2024 року громадянам Росії та фізичним особам-резидентам країни-агресора забороняється прямо чи опосередковано бути власниками чи керівниками компаній, створених або зареєстрованих відповідно до законодавства Швейцарії чи держави-члена Європейської економічної зони (ЄЕЗ), які надають послуги, пов'язані з криптогаманцями, крипторахунками або зберіганням крипто активів.

Це означає, що ЄС застосував дієві санкції проти РФ, які не дозволять Кремлю обходити санкції, адже саме криптовалюти найчастіше використовували для цього.

Варто зауважити, що лист швейцарської влади стосується тільки криптобізнесів, однак законом передбачено значно ширші заборони: росіянам заборонено вести будь-який бізнес, пов'язаний із наданням фінансових послуг, в країнах Європи.

Нагадаємо, раніше Європарламент ухвалив, що порушення обмежувальних заходів Євросоюзу стане кримінальним правопорушенням в усіх країнах-членах. Прибутки ж, отримані від обходу санкцій проти РФ, конфісковуватимуться на користь України.

  • Читайте також:

Депутат Бундестагу закликає до ембарго на постачання до РФ сировини для боєприпасів

"Тихі гавані" для бізнесу росіян: чому В'єтнам та Індонезія не стануть для них "запасними аеродромами"

Конфіскація заморожених активів РФ: міжнародні експерти зробили важливу заяву