RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У 2024 році на телемарафон витратять півмільярда: хто отримав найбільший контракт

У березні Державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" уклало угоди з телеканалами, що входять до марафонів "Єдині новини" та "Freeдом", на виготовлення контенту ще на 568 млн грн. Загальна сума платежів приватним каналам за контент для марафонів раніше вже склала 1,21 млрд грн.

Про це пишуть "Наші гроші", дослідивши результати угод в системах "Прозорро" та "007".

Читайте: "Це мій останній етер": ведучий телемарафону заявив, що йде в ЗСУ

Найбільший контракт на 2024 рік вартістю 190 млн грн узяло ТОВ "Ми – Україна". Ціна години контенту для "Єдиних новин" не змінилась, склавши 196 тис грн.

ТОВ "СЛМ Новини" Віктора Пінчука отримало два замовлення на суму майже 190 млн грн. У тому числі 142 млн грн – на "Єдині новини #UAразом" по 158 тис грн за годину та 48 млн грн – на "Freeдом" по 90 тис грн за годину. Минулого року ціни були на 9% нижчими – 143 тис грн і 82 тис грн за годину відповідно.

Група Ігоря Коломойського взяла 187 млн грн. Зокрема ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" дали 139 млн грн на "Єдині новини" по 155 тис грн за годину, а Іноземне підприємство "1+1 Продакшн" – 48 млн грн на "Freeдом" по 92 тис грн за годину. Минулого року ціни також були на 9% нижчими – 141 тис грн і 84 тис грн годину відповідно.

Зазначається, що угод з телеканалом "Інтер" в "Прозорро" поки що немає.

Також у телемарафоні бере участь "Парламентський телеканал "Рада", який виготовляє контент не сам, а замовляє його ТОВ "Кінокіт", і за час повномасштабного вторгнення заплатив вже 228 млн грн. Фірму раніше відносили до сфери впливу колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка. Наразі вона належить Юлії Дроздовій, випускниці Української кіношколи, заснованої дружиною Тимошенка. Дроздова була юридичною радницею фірми колишнього бізнес-партнера Володимира Зеленського Тімура Міндіча. Очолює "Кінокіт" телепродюсер і режисер Максим Онанко.

Зазначається, що днями Мінкульт підтвердив "Кінокіту" статус критично важливої організації в особливий період.

Нагадаємо, що раніше у ефірі телемарафону продемонстрували карту Росії з анексованим кримським півостровом у її складі.

  • Читайте також:

Обійшлася понад $1000: в Україні з'явилася віртуальна ведуча новин, відео

Кабмін виділив 150 млн гривень на блокування ТБ-сигналу з РФ: які області торкнеться

"Тупе шоу з низькопробними жартами": Квартал 95 влип в мовний скандал, відео