RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Британія готує для України "супердрони"

Британія має намір передати Збройним силам України модернізовані безпілотники, здатні "посадити" системи радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Про це інформує агенція Reuters.

Читайте також: Літає на 2000 км і несе до 13 бомб: Іран презентував новий БПЛА

Як зазначається, інженери компанії Evolve Dynamics зараз продовжують працювати над технологією, яка могла б допомогти розвідувальним дронам довше перебувати в небі, навіть якщо противник спробує придушити їх електронним способом.

Йдеться про важливу частину міжнародних зусиль країн-союзників України з підтримки програми безпілотних літальних апаратів, покликаній забезпечити ЗСУ перевагою перед РФ, у якої є значно більше ресурсів.

"Компанії з десятків країн постачали в Україну дрони та їхні комплектуючі. Деякі з них, наприклад Evolve Dynamics, також фокусуються на технологічних досягненнях, покликаних протистояти потужним можливостям Росії в галузі радіоелектронної боротьби", - повідомляє агенція.

Працюючи над альтернативними алгоритмами радіозв'язку, компанія намагається ускладнити можливості РФ щодо глушіння сигналу від її БПЛА-розвідників.

Обидві сторони активізувалися з розгортання систем РЕБ, що здатні порушувати частоти, що передають команди від оператора до дронів, змушуючи їх падати чи промахуватися.

За словами виконавчого директора Evolve Dynamics Майка Дьюхерста, йдеться про постійну гру у пінг-понг між противниками. Він зазначив, що за останні 2,5 роки було зроблено 85 оновлень БПЛА Sky Mantis.

Компанія передала українцям свої розробки. У Evolve Dynamics є близько 100 БПЛА-розвідників Sky Mantis, що літають в Україні. Таким чином, вона одна з великих британських постачальників дронів для української армії.

Дьюхерст щомісяця приїздить в Україну. Зокрема, у лютому військовий підрозділ з України попросив Evolve Dynamics оновити свою технологію для того, щоб зробити безпечнішою для оператора.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що уряд Британії виділив на виробництво снарядів для ЗСУ 245 мільйонів фунтів стерлінгів.

  • Вас також може зацікавити

Британія посилить українську ППО та армію дронів: сума нового пакету допомоги

Дрони, техніка і не тільки це: Україна отримала нову партію допомоги від країни НАТО

Керувати безпілотниками по-новому: як працюватиме нове Командування дронами