RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Франція передасть Україні ракети Aster до ППО і сотні одиниць бронетехніки

Франція готує для Україну нову військову допомогу - ракети для систем ППО та бронетранспортери VAB.

Цю інформацію підтвердив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

Очікується, що до нового пакету військової допомоги від Франції увійдуть бронетранспортери VAB та зенітні ракети Aster, які призначені для систем протиповітряної оборони SAMP/T.

Читайте також: Дали необхідні сигнали: Україна звернулась до союзників за ППО

Профільний міністр наголосив, що передаватимуть бронетехніку зі складів французької армії, яку збираються замінити на нову. Окремо Лекорню зазначив, що у 2024 та 2025 роках Україна отримає від офіційного Парижа сотні одиниць бронетранспортерів, яким були виготовлені понад 40 років тому.

"Щоб утримувати таку велику лінію фронту, українській армії потрібні, наприклад, наші броньовані фронтові машини: це абсолютно необхідно для мобільності військ. Ця стара техніка, яка ще придатна до експлуатації, зможе принести безпосередню користь Україні в значних кількостях. Йдеться про сотні у 2024 році й на початку 2025 року", - цитують журналісти заяву Лекорню.

Франція вирішила передати Україні БТР VAB, оскільки французька армія планує замінити вказану бронетехніку на більш сучасні моделі Griffon. Що стосується посилення української протиповітряної оборони, наразі Париж планує передати Києву щонайменше 30 ракет Aster для комплексів SAMP/T.

Також Франція, за словами Лекорню, наразі активно працює над створенням боєприпасів з дистанційним керуванням, які Україна може отримати вже влітку 2024 року. Роботи зі створення озброєння та формування пакету військової допомоги, як стверджує профільний міністр, здійснюються "у дуже стислі терміни".

Раніше ми розповідали, що Німеччина передасть новий пакет військової допомоги з ракетами до Patriot і БМП Marder.

Вас може зацікавити:

Британія готує для України "супердрони"

Україна отримає від Франції партію САУ Caesar

Союзники утворюють бронетанкову коаліцію для України: хто туди увійде