RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Головний пункт порядку денного: у Конгресі США зробили нову заяву про допомогу Україні

Конгрес США взяв на себе зобов'язання надати допомогу Україні у боротьбі проти російської агресії.

Про це повідомляє The Hill.

Голова комітету Палати представників Майкл Тернер заявив, що питання стане головним пунктом на порядку денному, коли Конгрес відновить роботу у квітні.

Читайте также: Дали необхідні сигнали: Україна звернулась до союзників за ППО

Спікер Палати представників Майк Джонсон ясно дав зрозуміти, що допомога Україні стане наступним пріоритетом після ухвалення законопроектів щодо фінансування федерального уряду.

Тернер висловив упевненість у тому, що законопроект, який передбачає допомогу Києву, отримає широку підтримку у Конгресі.

"Я вірю, що цей законопроект отримає переважну підтримку у Конгресі, і ми відправимо його на стіл президента", - сказав Тернер.

Очікується, що законопроект буде схвалено членами Республіканської партії. Тернер наголосив, що серед республіканців та американського суспільства в цілому вже існує значна та дуже сильна підтримка України.

Напередодні повернення Конгресу до роботи голова Комітету із закордонних справ Палати представників США республіканець Майкл Маккол заявив, що речник Майк Джонсон має намір винести законопроект про допомогу Україні на голосування після католицького Великодня.

Допомога Україні з боку США спрямована на зміцнення її обороноздатності та економіки. Сполучені Штати вже надали значну підтримку. Додаткове фінансування, передбачене у законопроекті, дозволить Україні продовжувати чинити опір російській агресії та рятувати свою країну.

Раніше ми повідомляли про те, що Володимир Зеленський анонсував нові кадрові зміни.

  • Читайте також:

Керовані боєприпаси, сотні БТРів і не тільки: Україна отримає новий пакет зброї від союзника

Росія запустила по Україні майже 100 ракет і "шахедів": в Повітряних силах назвали кількість збитих

У Румунії біля кордону з Україною знайшли уламки дрона