RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Румунії біля кордону з Україною знайшли уламки дрона

Після чергової масованої атаки російськими окупантами по Україні у ніч проти 29 березня, у Румунії виявили залишки російського безпілотника – його знайшли неподалік українсько-румунського кордону.

Про це пише "Sky News" з посиланням на Міноборони Румунії.

Уламки були виявлені на фермі, розташованій неподалік від річки Дунай. На місце події було направлено декілька пошукових груп зі складу армійських сил. Повідомляється, що місцеві мешканці почули "незвичайні звуки" та вирішили поділитися відеозаписами, на яких можна побачити, як безпілотник впав з неба.

Читайте також: Росія завдала ударів по енергетичних об'єктах: пошкоджено електростанції

Міністерство разом зі спеціалізованими структурами системи національної оборони розпочали розслідування цього інциденту. Варто зазначити, що за кілька годин до того, як знайшли уламки, моніторингові Telegram-канали повідомляли про можливе залітання кількох російських дронів на територію Румунії. Проте офіційні представники України не підтверджували цю інформацію.

Нагадаємо, це не перший інцидент на території Румунії. У вересні 2023 року місцеве міністерство оборони також повідомляло про виявлення фрагментів безпілотника приблизно за 2,5 км на південний схід від румунського населеного пункту Плауру. Представник українського Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявив, що в Румунії впали і вибухнули російські шахеди.

Раніше ми публікували дані Генштабу ЗСУ про ситуацію на війні.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ відмінусували ще сотні окупантів і десятки військової техніки: статистика втрат

Ворог намагається просунутися в районі Бахмута: свіжі карти боїв

Росія запустила по Україні майже 100 ракет і "шахедів": в Повітряних силах назвали кількість збитих