RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Хто з нардепів має підозри у злочинах проти нацбезпеки: інфографіка

Із українського парламенту одразу 12 народних депутатів IX скликання мають підозри у злочинах проти національної безпеки.

Про це інформує "Рух Чесно".

Читайте також: За ексрадника Офісу президента Шила внесли грошову заставу в день арешту

Зокрема, лідера фракції "Євросолідарність" Петра Порошенка підозрюють у держзраді та сприянні діяльності терористичної організації у справі щодо поставок вугілля з окупованого Донбасу.

Ексчленів ОПЗЖ Вадима Рабіновича, Рената Кузьміна та Олега Волошина, які втекли за кордон, звинувачують у поширенні антиукраїнської пропаганди. Зокрема, суд заочно арештував Рабіновича та Кузьміна, позбавивши громадянства.

Їхній однопартієць Нестор Шуфрич вже перебуває у Слідчому ізоляторі, оскільки у лютому 2023-го оголосили нову підозру – у фінансуванні росгвардії в Криму. Незважаючи на арешт, він має депутатський мандат.

Колишній "Слуга народу" Олексій Ковальов отримав підозру за колабораціонізм, адже активно сприяв росіянам на захопленій Херсонщині, де працював урядовцем. Його заочно арештували та оголосили в розшук. У серпні того ж року Ковальова вбили у Голій Пристані.

Також до рейтингу державних зрадників потрапив Олександр Дубінський. За версією слідства, він входив до складу злочинної організації, створеної ГРУ РФ. За російські гроші політик поширював наративи противника. У листопаді 2023-го його відправили у СІЗО.

У переліку підозрюваних: Ілля Кива, якого вбили в РФ, Олександр Пономарьов, Андрій Деркач, Віктор Медведчук і Тарас Козак.

Раніше ми писали, що у Київській області СБУ затримала ексдепутата Фастівської міської ради від забороненої політпартії ОПЗЖ.

  • Вас також може зацікавити:

"Слуга" Безгін не вніс у декларацію прибуток від продажу квартири в Криму родичці-депутатці рф - екснардеп

Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео

В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото