RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

СБУ затримала агітаторів, які поширювали фейкові відео від ЗСУ і вихваляли Путіна, фото

Співробітники Служби безпеки затримали чотирьох проросійських агітаторів у різних куточках України. Зокрема, один з них займався поширенням дезінформації нібито від Збройних сил України.

Про це інформує пресцентр СБУ.

Читайте також:На Сумщині жінка наводила КАБи на позиції ЗСУ: фото затримання зрадниці

Як зазначають у спецвідомстві, затримані публічно вихваляли російську владу та виправдовували військову агресію. Також закликали до захоплення влади України, героїзували воєнні злочини російських окупантів.

У Вінницькій області затримали тамтешнього хакера. Він завдяки комп’ютерним програмам створив фейкове "відеозвернення" від нібито одного з колишніх високопосадовців Збройних сил та поширив у соцмережі TikTok. Так намагався розхитати суспільно-політичну обстановку у столиці та інших регіонах.

"У цьому "виступі" лунали провокативні заклики до насильницького захоплення держустанов України та вчинення масових заворушень на вулицях столиці", - йдеться у повідомленні.

У Київській області затримали ексдепутата Фастівської міської ради від забороненої політпартії ОПЗЖ.

Він називав себе "експертом-політологом" та у власному відеоблозі вживав кремлівські наративи довкола війни РФ проти України. Контент поширював через YouTube-канал, сторінки в Telegram, TikTok та Instagram, де налічувалося понад пів мільйона підписників.

На Прикарпатті СБУ викрила прихильника депутата Державної Думи РФ Леоніда Слуцького – голову прокремлівської партії ЛДПР. Він поширював в "Однокласниках" публічні виступи російського посадовця на підтримку війни РФ.

У Донецькій області затримали жителя Краматорська, ідеологічного прихильника рашизму. У російських соціальних мережах виправдовував захоплення частини східних районів України, героїзував росіян.

СБУ повідомила фігурантам про підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2 ККУ. Дії агітатора з Вінниччини також кваліфікували за ст. 109.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала російську агентку, яка наводила російські ракети на Харків.

  • Вас також може зацікавити:

Кремль звинуватив Україну у теракті в Крокусі: з’явилась реакція СБУ

В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото

Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео